Els caps de sèrie continuen sumant victòries

Aquesta tarda s’ha celebrat la segona ronda del torneig. Malgrat l’encara diferència de nivell a la majoria dels taulers, avui les partides han estat molt més lluitades que ahir i els jugadors teòricament més forts han tingut més problemes per acabar obtenir la victòria.

També s’ha notat un cert cansament en certs jugadors, concretament aquells que al mati s’han desplaçat a Andorra la Vella per disputar el gran prix d’escacs.

Sala de joc

Sala de joc

La majoria de caps de sèrie han sumat la seva segona victòria, però no tots han sortit amb el somriure als llavis. El número sis del rànquing el gran mestre espanyol Renier Vázquez, ha patit de valent per signar les taules davant el seu compatriota Juan Carlos Sánchez. De fet en diversos moments semblava que perdria, però s’ha salvat gràcies a una fortalesa en un final teòric.

Eduardo Iturrizaga (VEN)

Renier Vázquez (ESP)

No ha estat l’únic que ha hagut de cedir mig punt. Els mestres internacionals Quentin Loiseau (FRA) i Alfonso Jerez (ESP) tampoc han pogut superar els francesos Bertrand Grollemund i Thomas Chargelegue. El mateix els hi ha passat als mestres FIDE Eric Sos (ESP), Carles Diaz (ESP) i Mathilde Congiu (FRA), que han empatat davant Hugo Lux de Melo (BRA), Llewellyn Vidal (FRA) i l’andorrà Esteve Mateu respectivament, que dit sigui de pas és de moment el millor jugador local.

Acabem l’apartat de sorpreses amb la derrota del mestre internacional francès Michael Massoni, que ha perdut davant el jugador espanyol Rafael Cortes.

Adrien Demuth (FRA)

Adrien Demuth (FRA)

Després d’Esteve Mateu amb un punt i mig, per part local trobem amb un punt Raül García i Joan Fernández que avui han perdut en els seus compromisos davant el gran mestre Arthur Kogan i el mestre internacional Hipòlit Asis, tot just el guanyador aquest mati del gran prix d’Andorra.

També amb un punt està Francesc Rechi gracies a la seva victòria d’avui contra el francès Nicolas Nerino. A continuació, amb mig punt, Benet Pantebre i Joan Moscoso que han signat l’empat amb les jugadores Aurelie Dacalor (FRA) i Maria Varela (VEN).

Sonia Gil (ESP)

Sonia Gil (ESP)

Demà hi ha un canvi a l’horari d’inici de les partides, avançant-se en 30 minuts, i per tant la ronda començarà a les 15:30 hores, horari que és mantindrà per les rondes següents a excepció de la darrera que és pel mati.

Serni Ribera (AND)

Serni Ribera (AND)

Julen Arizmendi (ESP)

Julen Arizmendi (ESP)

Oscar de la Riva i Josep A. Rivero, organització

Oscar de la Riva i Josep A. Rivero, organització