xxviiopen

Cinc jugadors al capdavant empatats amb 4,5 punts

Cap dels tres jugadors que duien quatre punts ha pogut assolir avui la victòria i això ha permès que el grup capdavanter augmenti.

En el primer tauler, s’ha viscut una partida força complicada fruit de l’atac anglès utilitzat per les blanques per combatre la defensa Siciliana del seu rival. Al final cap dels dos jugadors ha pogut desnivellar la posició i els grans mestres López i Edouard han signat l’empat.

Sopiko Guramishvili

Sopiko Guramishvili

En el segon tauler s’enfrontaven els grans mestres Csaba Balogh i Karen Movsziszian. L’hongarès, amb mig punt menys que el seu rival, ha sortit a per totes aprofitant així la iniciativa que donen les peces blanques i ha trobat la manera de treure avantatge contra la Pirc plantejada per les negres, per acabar enduent-se la victòria.

Al grup capdavanter, format per Edouard, Balog i López, s’han afegit els grans mestres Mihail Marin i Fernando Peralta, que han vençut avui Clovis Vernay i Felix Klein respectivament.

Sophie Lam

Sophie Lam

El grup perseguidor, de jugadors amb quatre punts es força nombrós, i trobem fins a onze jugadors. Entre ells el primer andorrà classificat en Oscar de la Riva, que avui ha vençut la mestre internacional femenina Veronika Schneider en una partida complicada i llarga que ha durat prop de cinc hores.

Veronika Schneider

Veronika Schneider

La resta de jugadors que integren aquest grup, surten de resultats més o menys normals, però, cal destacar que el número u del torneig Kevin Spraggett ha signat el tercer empat consecutiu, aquest cop davant el francès Sebastien Midoux i es queda amb 3.5 punts.

Alexandre Nascimento

Alexandre Nascimento

Els següents jugadors del Principat a la classificació, amb tres punts, són en Jordi Cots i Antonio Viriato Ferreira. Aquest segon precisament s’ha imposat a un altre jugador local, l’olímpic Joan Fernández. Amb dos punts i mig trobem en Daniel José, que ha perdut amb el mestre FIDE francès Yannick Berthelot i Raül García que no ha pogut passar de l’empat amb l’espanyola Sonia Gil.

Lisa Schut

Lisa Schut

Un cap traspassat l’equador del torneig la valoració sota el punt de vista de l’organització és molt positiva. Pel que fa al punt de vista estrictament esportiu, encara és molt aviat per parlar, però el torneig promet emocions fins al final degut a la combativitat de les primeres taules, i per altra banda esperem que ofereixi nombroses normes de mestre a tots aquells jugador que estan lluitant per elles.

Ivan Martinez i Roland Albets

Ivan Martinez i Roland Albets

Joan Trepat vs Yaacob Zilberman

Joan Trepat vs Yaacob Zilberman

Josep Manel López i Csaba Balogh

Josep Manel López i Csaba Balogh