Iturrizaga, Rodshtein, Vázquez i Vovk al capdavant amb 6 punts

La partida en el primer tauler entre Iturrizaga i Rodshtein no ha tingut gaire història ja que ha finalitzat en una mitja hora. Sembla que ambdós jugadors es respecten molt mútuament i després d’una sòlida variant en l’obertura s’han signat les taules i per tant hauran d’intentar buscar la victòria en les dues darreres rondes si volen guanyar el torneig.

Alexis Cabrera (ESP) vs Renier Vazquez (ESP)

Alexis Cabrera (ESP) vs Renier Vazquez (ESP)

Aquest resultat ha facilitat que altres jugadors poguessin atrapar als líders al capdavant de la classificació i per tant a manca de dues rondes quatre jugadors lideren el torneig, però tenen un nodrit grup a mig punt de distància i caldrà veure l’evolució de les properes rondes a la part alta del torneig.

Andrey Vovk (UKR) vs David Norwood (AND)

Andrey Vovk (UKR) vs David Norwood (AND)

Després de quatre hores de joc el gran mestre ha obtingut la victòria amb les peces negres enfront el també gran mestre Alexis Cabrera. El cert és que la partida ha estat molt interessant amb la presència al mig joc de peces pesades i alfils de diferent color. Les blanques mantenien un peó d’avantatge malgrat que no el podien utilitzar degut a la desastrosa estructura de peons. Les negres han pogut disposar de dos peons passats a les columnes a i h que en el final han resultat decisius.

Fernando Peralta (ARG) vs Jose Fernando Cuenca (ESP)

Fernando Peralta (ARG) vs Jose Fernando Cuenca (ESP)

L’altre jugador que ha pogut empatar en el primer lloc ha estat el gran mestre d’Ucraïna que en una llarga partida, amb prop de 5 hores de joc, ha obtingut la victòria enfront el jugador del Principat David Norwood que per tant es queda amb 5 punts. El cert és que després de l’obertura les blanques han arribat molt aviat a una posició simplificada amb un lleuger avantatge gràcies a la parella d’alfils. Norwood s’ha defensat amb molta tenacitat però no ha pogut acabar evitant el progrés del seu rival que ha capturat un peó que ha resultat determinant per desequilibrar la balança.

Marcos Camacho (ESP)

Marcos Camacho (ESP)

Amb 5,5 punts es troben empatats sis jugadors. Entre ells els grans mestres López, Gozzoli, Narciso. Forma part del mateix grup la gran mestre hindú Tania Sachdev que avui ha vençut el gran mestre català Àlvar Alonso, que recordem fou el campió absolut d’Espanya ara fa dos anys.

Yannick Berthelot (FRA)

Yannick Berthelot (FRA)

L’altre jugador amb la mateixa puntuació és el francès Eric Gaudineau que s’ha recuperat de la derrota d’ahir davant Iturrizaga guanyant al gran mestre espanyol Jose Carlos Ibarra i per tant manté intactes les opcions d’assolir la norma, al menys de mestre internacional.

Amb cinc punts es troben molts jugadors i alguns dels caps de sèrie del torneig com els grans mestres Fernando Peralta, Ruben Felgaer, Julen Arizmendi o Hedinn Steingrimsson, que encara disposen de dues partides per apropar-se a les primeres posicions.

Maarten Hoeneveld (NED)

Maarten Hoeneveld (NED)

Per part andorrana després d’en David Norwood amb 5 punts, els jugadors locals millor classificats, amb 4,5 punts, són en Joan Fernández que avui ha superat l’espanyol José Torres, un jugador teòricament més fort per ELO, i Esteve Mateu que s’ha imposat al Jamaicà Duane Rowe. Ambdós jugadors estan realitzant un torneig molt seriós i esperem que continuïn puntuant en les dues darreres rondes. Amb 4 punts ve Raül Garcia després de les taules d’avui amb l’escocès David Oswald.

20130725_Sopar Pampa_04

Sopar argentí al Restaurant Pampa d’Arinsal

El sopar d’ahir al Restaurant Pampa fou un èxit degut a la nombrosa assistència de jugadors i acompanyants. Aquesta nit toca barbacoa a la piscina de l’Hotel Sant Gothard i amb el temps que hem tingut al llarg del dia ben segur que els assistents gaudiran d’una nit excel·lent!