Quatre jugadors empatats amb 6 punts

Novament els aficionats han pogut gaudir d’una excel·lent jornada d’escacs a l’Hotel Sant Gothard ja que totes les partides dels primers taulers han estat molt lluitades e interessants degut a que tots els jugadors d’entrada han buscat la victòria. De fet les darreres partides en acabar han estat tot just les que s’estaven emetent en directe, o sigui els quatre primers taulers, i novament les taules no han vist la llum per enlloc i només tres partides han acabat amb aquest resultat en els primers quinze taulers.

Primers taulers

Els primers taulers...

La partida del primer tauler entre Illescas i Hammer ha finalitzat en taules després de cinc hores de joc. El gran mestre espanyol ha tingut la iniciativa, però el cert és que el jugador noruec, que jugava amb les peces negres, s’ha defensat correctament. Tot just passar el control de temps s’han repetit jugades i semblava que la partida acabaria en taules, però aleshores les negres han decidit arriscar. La idea, però, no ha estat del tot encertada ja que aleshores Illescas ha sacrificat una peça a canvi de tres peons mantenint algunes opcions de victòria que no han fructificat per acabar la partida en taules.

Julen Arizmendi (ESP)

Julen Arizmendi (ESP)

Amb aquestes taules ambdós jugadors es troben amb 6 punts al capdavant de la classificació, compartint-la amb els grans mestres Arizmendi i Georgiev que han guanyat avui les seves partides. Per la seva banda el jugador espanyol ha superat el gran mestre veneçolà Eduardo Iturrizaga en una bona partida posicional en que sempre ha gaudit d’un lleuger avantatge. En els destrets de temps ha guanyat un peó forçant els canvis necessaris per arribar a un final de torres tècnicament guanyat.

La partida de Georgiev, que ha guanyat al gran mestre ucraïnès Yuri Solodovnichenko, també ha estat molt llarga sent de les darreres en acabar. Finalment el jugador búlgar, que disposava d’un lleuger avantatge gràcies a la parella d’alfils, ha sabut acabar imposant-se en un final amb peó d’avantatge.

Julio Ostos (VEN)

Mestre Internacional de Veneçuela Julio Ostos

El grup perseguidor amb 5,5 punts tampoc és gaire nombrós i està integrat per cinc jugadors. Entre ells trobem el número dos del torneig l’hindú Panimarjan Negi que ha vençut en una bona partida d’atac el gran mestre romanès Mihail Marin a més a més amb un remat molt elegant sacrificant la dama.

Sonia Gil (ESP)

Sonia Gil (ESP)

El resultat més sorprenent de la jornada ha estat la victòria del vigent Campió d’Espanya, el català Àlvar Alonso que ha superat clarament en una bona partida posicional l’experimentat gran mestre peruà Julio Granda. Completen aquest grup Artur Kogan (ISR), Krisztian Szabo (HON) i el català Xavier Vila que tot just ha guanyat el gran mestre israelià Dan Zoler que ve de guanyar l’open de Benasque i va guanyar el d’Andorra ara fa dos anys.

Daniel Jose vs Rafael Prasca

Daniel Jose (AND) vs Rafael Prasca (VEN)

Pel que fa als jugadors del Principat, tres dels nostres representants es troben empatats amb 4,5 punts. Per una banda en David Norwood que avui ha perdut la primera partida del torneig enfront el gran mestre israelià Artur Kogan. La partida ha estat molt esbojarrada degut a l’arriscat plantejament del David a l’obertura i el seu rival ha estat qui finalment ha tret millor profit de les complicacions.

Jose Joaquin Bas (ESP)

Jose Joaquin Bas (ESP), un jugador habitual de l'open!

Amb la mateixa puntuació que en David trobem Marc Simonet i Joan Fernández. En Marc ha guanyat el català Ramon Gabarró en una partida on ha hagut de lluitar de valent per endur-se el punt ja que ha perdut una peça en plena obertura. Amb les peces negres en Joan ha vençut un dels jugadors de l’equip olímpic veneçolà que està disputant el torneig. El jugador andorrà ha obtingut la victòria en una bona partida.

Amb quatre punts es troba en Daniel Jose desprès de perdre avui enfront el mestre internacional veneçolà Rafael Prasca. Raül Garcia es queda amb 3,5 punts ja que avui ha perdut amb el mestre internacional de Costa Rica Leonardo Valdés. Per la seva part en Esteve Mateu ha recuperat posicions i també es col·loca amb 3,5 punts al vèncer l’espanyol Andreu Vera.

Sopar Argentí - Restaurant Pampa

El gran mestre Marc Narciso us ofereix una mica de carn!

Ahir per la nit es va realitzar el tradicional sopar que s’organitza cada edició. Enguany es va celebrar al Restaurant Pampa d’Arinsal on van assistir trenta-cinc persones que van poder gaudir d’una bona graellada de carns.