Rodshtein, Vovk i Norwood amb 4 punts

Després d’aquesta quarta ronda el cercle de jugadors capdavanters s’ha reduït considerablement. El primer jugador en sumar el quart punt ha estat en Maxim Rodshtein que ha guanyat al gran mestre espanyol Alexis Cabrera. El jugador israelià ha trobat la manera de forçar un final superior amb un peó d’avantatge i no ha donat gaires opcions al seu rival, que malgrat haver-ho intentat, no ha pogut aconseguir les taules.

Maxim Rodshtein (ISR)

Maxim Rodshtein (ISR) continua al capdavant…

El segon jugador en arribar als quatre punts ha estat David Norwood que ha superat el gran mestre espanyol Julen Arixmendi, cinquè jugador del ranking del torneig. La partida ha estat molt complicada, però el jugador del Principat ha sabut aprofitar els destrets de temps del seu rival per crear amenaces de mat i guanyar material, que ha estat decisiu per endur-se el punt.

Renier Vazquez (ESP) i Andrey Vovk (UKR)

Renier Vazquez (ESP) i Andrey Vovk (UKR)

El gran mestre Andrey Vovk ha estat el darrer en afegir-se al grup de jugadors amb 4 punts al vèncer al mestre internacional espanyol Jose Fernando Cuenca. Les negres han jugat un gambet Volga i malgrat que han aconseguit l’activitat de peces habitual, les blanques han sabut controlar en tot moment la posició i han acabat imposant el peó d’avantatge en el final.

Fiona Steil-Antoni (LUX)

Fiona Steil-Antoni (LUX)

El grup de jugadors amb 3,5 punts és més ampli i entre ells trobem alguns dels favorits que fins al moment han cedit unes taules. És el cas dels grans mestres Iturrizaga, Felgaer, Vázquez, o Alonso, però el cert és que fins 10 jugadors integren aquest grup.

Entre ells trobem els jugadors que abans de començar la ronda tenien 3 punts i han finalitzat en taules. És el cas de Vázquez i Burg, una partida sense gaire història, i Trent vs Narciso, que ha estat una de les darreres partides en acabar i que ha estat molt lluitada, on en certs moments semblava que era el mestre internacional anglès qui s’acabaria enduent la victòria.

Duane Rowe (JAM)

Duane Rowe (JAM)

En l’apartat de sorpreses, les més destacades d’avui han estat la derrota per temps del gran mestre Arthur Kogan, que tenia una posició avantatjosa, davant el francès Eric Gaudineau. També l’espanyol Miguel Rios i l’escocès Michael Grove que han vençut respectivament les mestres internacionals femenines Patrícia Llaneza i Carla Heredia. També en taules ha acabat el jugador espanyol Pablo Garcia, que s’enfrontava amb la gran mestre hindú Tania Sachdev.

Sonia Gil (ESP)

Sonia Gil (ESP)

Per part andorrana, després de Norwood el jugador amb més punts és Raül Garcia que amb la victòria d’avui davant el francès Remy Dubreuil suma 3 punts i amb 2,5 Esteve Mateu que ha guanyat l’escocès Calum MacQueen. Amb dos punts trobem Daniel Jose després de la segona victòria consecutiva que li permet recuperar posicions, mentre que en Joan Fernández, que ha perdut es queda amb 1,5.

Raul Garcia (AND)

Raul Garcia (AND)

Al matí s’ha celebrat dins les instal·lacions de l’Hotel el torneig de futbol que enguany a aplegat 7 equips integrats per 5 jugadors més reserves. S’ha jugat per eliminatòries amb partir de 14 minuts, set per cada part. Malgrat alguns inconvenients logístics, ja que la pilota a anat a parar al riu en quatre ocasions, amb el resultat de dues pilotes perdudes i dues recuperades… Tot i així el torneig s’ha pogut completar i ha resultat guanyador l’equip Granada C.F. que s’ha imposat en la final a l’equip Edinburgh Brechin per 5-3.

Campions! Equip Granada C.F.

Campions! Equip Granada C.F.

Demà, continuant amb les activitats programades per l’organització i l’Hotel Sant Gothard, està prevista la visita, com cada any, al Centre Termo-lúdic de Caldea. El bus sortirà de l’Hotel a les 9:30 hores per estar a Caldea de 10:00 a 13:00 hores i tornar relaxats per la partida de la tarda a les 15:30.

Torneig de Futbol

Semifinals, Edinburch Brechin vs AndoTeam