Premi a la millor partida per Mihail Marin

Tot just la passada edició de l’open d’Andorra es varen incloure els premis especials a la millor partida amb una dotació econòmica de 300 EUR per la millor i dues mencions especials de 100 EUR per dues finalistes. Evidentment aquest fet condiciona el joc dels participants però si algun dels jugadors és capaç de realitzar una bona producció pot endur-se aquest premi.

Enguany s’han presentat 14 partides, dues més que al 2011, i per tant la tasca del jurat per decidir la millor partida d’aquest 30è open no ha estat gens senzilla. Per descomptat que tres persones es posin d’acord tenint en compte que els criteris d’avaluació de les partides són molt subjectius pot donar divergències i quan reprodueixin les partides que hi ha a continuació és possible que els lectors de la nostra plana haguessin donat el premi o les mencions a altres partides en lloc de les guanyadores.

Per optar al premi cal presentar la partida amb anàlisis, tant en variants com en comentaris. Això ajuda a la seva reproducció i avaluació posterior ja que es coneix el que pensava o valorava el jugador durant la partida. Hem mantingut els anàlisis presentats, tant en l’idioma com en les valoracions fetes pels jugadors.

Mihail Marin (ROM)

El gran mestre romanès Mihail Marin guanyador del premi a la millor partida del torneig

El premi a la millor partida fou finalment pel gran mestre Mihail Marin per la seva victòria amb les peces negres contra el mestre internacional català Guillem Baches. La partida és molt interessant amb un fort sacrifici de qualitat a e2. De totes maneres cal dir que en Marin va presentar una segona partida al premi, la seva victòria contra el gran mestre peruà Julio Granda. Una gran partida d’atac davant un fort jugador que també hauria merescut endur-se aquest guardó.

Les dues mencions especials van resultar finalment pel gran mestre Yuri Solodovnichenko per la victòria amb les peces negres davant la mestre internacional alemanya Sarah Hoolt i pel gran mestre Artur Kogan per la seva partida davant el jugador del Principat David Norwood. Amdues partides són molt completes amb jugades brillants i un càlcul profund i per tant esperem que també gaudiu amb elles i els seus anàlisis.

Yuri Solodovnichenko (UKR)

El gran mestre d'Ucraïna Yuri Solodovnichenko

Menció especial partida Kogan vs Norwood

El gran mestre d'Israel Artur Kogan recull la menció especial

En el visor que teniu a continuació podeu veure analitzades totes les partides que els jugadors van presentar al jurat. Ja sabeu, reproduïu-les totes i decidiu-vos per tres, a veure si la vostra elecció acaba sent la mateixa!