Jon Ludvig Hammer i Miguel Illescas comparteixen el liderat

Desprès d’aquesta sisena ronda el grup capdavanter s’ha reduït a tant sols dos jugadors que comparteixen el liderat amb 5,5 punts, els grans mestres Jon Ludvig Hammer i Miguel Illescas.

Els primers taulers

Els primers taulers...

Per la seva banda, Hammer s’ha imposat amb les peces blanques al israelià Artur Kogan. El jugador noruec ha sabut aprofitar el lleuger avantatge que suposa jugar amb les peces blanques per aconseguir una important victòria que el situa en els primers llocs. A la partida ha tornat a demostrar la seva tècnica en els finals (poden veure la partida d’ahir davant Dan Zoler) i ha guanyat en un final de torres on possiblement el seu rival podia haver aconseguit les taules, però ha passat per alt la maniobra guanyadora de les blanques i desprès ja era massa tard per trobar una defensa.

Jon Ludvig Hammer (NOR)

Jon Ludvig Hammer (NOR)

El gran mestre espanyol Miguel Illescas és l’altre jugador que comparteix el liderat. Avui s’ha desfet en una complicada partida del gran mestre belga Alexander Dgebuadze. En Miguel ha sabut aprofitar l’avantatge d’espai així com la parella d’alfils i la millor estructura de peons. Ha maniobrat correctament fins trobar el millor moment per obrir la posició, neutralitzant el contrajoc del rival fins aconseguir la victòria.

Alexandre Dgebuadze (BEL)

Alexandre Dgebuadze (BEL)

A mig punt dels líders trobem un grup integrat per cinc jugadors amb cinc punts. Per una banda els grans mestres Mihail Marin i Yuri Solodovnichenko que han fet taules en la partida que han jugat avui en la que s’ha arribat a una posició amb peó d’avantatge pel primer que no tenia manera d’imposar degut al bloqueig de les negres.

Per altra el búlgar Kiril Georgiev que ha vençut el gran mestre argentí Fernando Peralta en una partida que ha controlat en tot moment per acabar imposant-se en un final amb un peó d’avantatge. El cert és que en el migjoc no semblava que les negres estiguessin malament, però vàries decisions errònies han portat Peralta a un final desesperat.

Julen Arizmendi (ESP)

Julen Arizmendi (ESP)

Juntament amb els jugadors citats acompanya el grup l’espanyol Julen Arizmendi que desprès d’una llarga partida ha vençut en un final d’alfils d’igual color el mestre internacional francès Adrien Demuth. El darrer jugador d’aquest grup perseguidor és el gran mestre veneçolà, i de fet únic jugador del seu país amb aquesta titulació, Eduardo Iturrizaga que ha guanyat en la partida més llarga de la ronda, amb cinc hores de joc, al gran mestre català Marc Narciso. La partida ha estat molt complicada i no era fàcil imposar el peó d’avantatge, però ha demostrat una bona tècnica fins aconseguir la victòria.

Alvar Alonso (ESP)

Alvar Alonso (ESP)

Per part andorrana el millor jugador continua sent, amb 4,5 punts, en David Norwood que avui ha fet taules amb el gran mestre espanyol Gabriel del Rio. En David està jugant un torneig molt seriós i no ha perdut cap partida, però avui ha tingut una mica de sort ja que el seu rival ha disposat d’un avantatge clar degut a un fosc sacrifici de peça del jugador del Principat. Afortunadament un seguit de canvis han dut la partida a una posició igualada.

N. Raghavi (IND)

N. Raghavi (IND)

Continuant amb els jugadors del Principat trobem amb 4 punts en Daniel Jose que avui ha vençut amb les peces negres el mestre internacional noruec Nicolai Getz, un rival teòricament molt superior per ELO. Amb aquest resultat, juntament amb el d’ahir, en Daniel es recupera d’un mal inici de torneig.

Amb 3,5 punts es troben tres jugadors més. En Raül Garcia que avui ha fet taules amb les peces negres davant el mestre internacional alemany Joerg Wegerle, en Marc Simonet i en Joan Fernández que han guanyat respectivament el francès Alain Soyeur i l’espanyol Emilio M. Sánchez. Amb 3 punts el juvenil Marc Pericas desprès de vèncer el català Elies Muratet.

Dues generacions andorranes!

Dues generacions andorranes!

Aquesta nit toca sopar de germanor amb tots els jugadors i acompanyants que han volgut inscriure’s al Restaurant Pampa d’Arinsal, on gaudiran d’una típica graellada de carns argentina.