Només cinc jugadors al capdavant amb tres punts

El grup de jugadors capdavanters ha quedat molt reduït ja que moltes partides de les que avui s’han disputat en els primers taulers han finalitzat en taules, malgrat que ha hagut una dura lluita fins el final. Amb tres punts s’ha quedat un grup reduït de només cinc jugadors.

Els que avui no han fallat han estat els grans mestres Granda (PER) i Hammer (NOR) que han superat clarament els seus rivals i sumen per tant els 3 punts. Amb la mateixa puntuació també trobem els catalans Comas i Alonso així com l’holandès Twan Burg.

Sala de joc

Vista dels primers taulers

La sorpresa més destacada, però, ha estat la derrota amb les peces blanques del número dos del torneig, el gran mestre hindú Parimarjan Negi que s’ha vist superat pel mestre internacional holandès Twan Burg. El cert és que la partida, un Atac Anglès contra la Siciliana Najdorf, ha estat molt complicada ja que ambdós jugadors han seguit una variant teòrica que dóna un alleugeríssim avantatge blanc. Negi ha intentat cercar la victòria mitjançant un interessant sacrifici de peça, però el cert és que les negres han anat defensant les amenaces fins neutralitzar la iniciativa rival i obtenir el punt.

Sala de joc

Vista dels primers taulers

Dins les partides que han finalitzat en taules cal mencionar que el vigent campió, el búlgar Kiril Georgiev no ha pogut superar amb les peces negres el mestre internacional francès Adrien Demuth. Demuth ha triat una sòlida variant per combatre la Defensa Eslava i desprès del canvi de dames a l’obertura la posició s’ha anat simplificant sense que cap dels dos pogués desnivellar.

Julio Granda (PER)

El gran mestre peruà Julio Granda

Juntament amb la citada partida els altres caps de sèrie que han signat taules han estat Iturrizaga (VEN) enfront de Jerez (ESP), Illescas (ESP) davant Valdés (CRC), Dgebuadze (BEL) davant Baches (ESP) i Marin (ROM) davant Ynojosa (VEN). A les acaballes de la ronda el mateix resultat s’ha donat en les partides Solodovnichenko (UKR) contra Prasca (VEN), Vehi (ESP) contra Zoler (ISR) i Peralta (ARG) contra Wegerle (GER).

David Norwood (AND)

El gran mestre del Principat David Norwood

Per part andorrana el millor jugador local és en David Norwood que suma 2,5 punts desprès de vèncer l’espanyol Luis Eduardo Ballester. Amb dos punts es troba Raül Garcia que avui ha aconseguit la seva segona victòria davant l’espanyol Manuel García-Blázquez. Amb un punt i mig Esteve Mateu que ha vist trencada la seva bona ratxa al perdre davant Ramon Ibáñez. Amb la mateixa puntuació es troben Marc Simonet que ha fet taules davant la hindú N. Raghavi i Marc Obregon que ha fet taules amb el català Ramon Gabarró.

Penderghast Team

L'equip guanyador Penderghast

Enguany, i degut a la demanda de molts jugadors del torneig, s’ha organitzat un petit campionat de futbol amb equips de 5 jugadors aprofitant així les instal·lacions de l’Hotel Sant Gothard. L’activitat ha tingut molt èxit ja que s’han inscrit vuit equips i de fet l’organització ja ha pres nota per tenir-la organitzada de cara a futures edicions.

Campionat de futbol

Un penal decisiu que podria haver donat la victòria al Komando Escobilla

El campionat s’ha jugat per eliminatòries amb dues parts de 7 minuts i mig, malgrat que com en diverses ocasions la pilota ha arribat fins el riu, provocant les conseqüents pèrdues de temps.

Finalment els dos equips que han arribat fins la final han estat el «Penderghast» (amb Hammer, Getz, Berczes, Lambert i Castro), un equip molt compensat per ELO i el «Komando Escobilla» (amb Blas, Peralta, Veciana, Lillo i Panelo) que també presentava una bona mitjana. El partit ha estat molt disputat fins els darrers minuts ja que Komando guanyava per 2-1 a tant sols quatre minuts del final, però en aquest moment una de les seves estrelles a desaprofitat un penal i han acabat perdent per 2-4 gràcies a la millor forma física de l’equip rival.

Relax a la piscina!

Relax a la piscina!

Pel que fa al sorteig d’entrades per Caldea els deu afortunats que podran accedir gratuïtament han estat els següents: Jose Joaquin Bas (ESP), P. Priya (IND), Josep Basas (ESP), Patrícia Llaneza (ESP), Joris Verhelst (BEL), Felix J. Ynojosa (VEN), Hossein Shakessi (FRA), Albert i Elies Muratet (sí, els dos germans!), i onia Gil (ESP). Recordem a tots els interessats que el bus sortirà a les 9:30 del proper dimecres 25 de juliol de davant de l’Hotel Sant Gothard.