Iturrizaga i Rodshtein únics jugadors amb 5,5 punts

El gran mestre veneçolà Eduardo Iturrizaga ha fet valdre les previsions i ha superat amb relativa facilitat el seu rival, el jugador francès Eric Gaudineau que fins ara estava realitzant un resultat sorprenent al vèncer jugadors teòricament superiors.

Mitjançant una Siciliana Taimanov, Iturrizaga ha pres molt aviat la iniciativa mitjançant el sacrifici d’un peó. Les blanques no han encertat amb el millor pla de joc i molt aviat s’han trobat en problemes que finalment han resultat decisius davant les amenaces del rival.

Jugadors open 2013

Fotografia de grup, 31è Open d’Andorra – Hotel Sant Gothard

La partida entre els grans mestres Rodshtein i López ha trigat més en acabar i finalment s’ha decantat amb victòria pel primer. El cert és que al llarg de molta estona, tot just després de la ruptura negra al centre amb d5, la posició semblava igualada i les taules semblaven el resultat més probable. La partida, però, ha continuat i finalment el jugador israelià ha sabut aprofitar les debilitats de l’enroc rival per obtenir la victòria.

Sala de joc

Avui la sala estava plena de jugadors amb el «polo oficial»

L’altre partida de la part alta on hi havia jugadors que podien aconseguir els 5,5 punts era la que enfrontava en el tercer tauler els grans mestres Vazquez i Vovk. Les negres han jugat una defensa Índia de Rei desfent ràpidament la tensió central a canvi d’aconseguir activitat de peces malgrat quedar-se amb un peó aïllat. Poc després s’han signat les taules degut a una triple repetició ja que cap d’ambdós jugadors ha volgut arriscar.

Amb aquests resultats Iturrizaga i Rodshtein, recordem que primer i segon classificats de l’open de Benasque acabat uns dies abans de començar Andorra, es queden al capdavant de la classificació i es veuran, per tant, les cares demà a la setena ronda. En el cas que algun d’ells guanyés la partida es desmarcaria clarament en la classificació.

Maxim Rodsthein (ISR) vs Josep M. Lopez (ESP)

Maxim Rodsthein (ISR) vs Josep M. Lopez (ESP)

Dins del grup de jugadors perseguidors amb cinc punts trobem el millor jugador del Principat en la classificació, el gran mestre David Norwood. Avui, jugant amb les peces blanques, ha superat el mestre internacional francès Michael Massoni mitjançant una obertura anglesa on ha sortit amb avantatge decisiu després de les complicacions plantejades pel seu rival, on en David havia previst més enllà.

Arthur Kogan (ISR)

Arthur Kogan (ISR)

En l’apartat de sorpreses avui cal destacar la nova derrota del gran mestre israelià Arthur Kogan, jugador habitual de la part alta del torneig, però que en aquesta edició no està jugant al seu nivell habitual. El seu rival, el jove Mestre FIDE francès Pierre Barbot l’ha superat tàcticament i les amenaces sobre el seu rei han resultat decisives. La jugadora espanyola Sonia Gil també ha obtingut un bon resultat al guanyar el mestre FIDE escocès Iain Swan.

També han estat molt positives les taules de l’escocès Andrew Green ja que les ha signat amb el Mestre FIDE equatorià Lenin Guerra, un jugador teòricament superior.

Julio Silva (ESP)

Julio Silva (ESP)

Pel que fa a l’actuació dels jugadors del Principat, després de Norwood trobem Raül Garcia i Joan Fernández, ambdós amb 3,5 punts, els mateixos que Esteve Mateu, que avui ha perdut després d’una llarga partida on ha tingut opcions de quelcom més, davant la gran mestre femenina Tania Sachdev.

Javier Nieves (ESP)

Javier Nieves (ESP)

Tot just a l’hora d’inici de la sisena ronda s’ha fet la fotografia oficial a l’exterior de la sala de joc aprofitant que la majoria dels jugadors, seguint les instruccions donades el dia anterior, portaven posat el polo oficial del torneig regalat per l’Hotel Sant Gothard. A partir d’ara intentarem mantenir la fotografia oficial del torneig en futures edicions ja que sense cap mena de dubte suposa un bon record per tots els participants.

Jorge Fernandez Vazquez (ESP)

Jorge Fernandez Vazquez (ESP)

Per demà, divendres 26 de juliol, està prevista una barbacoa a la piscina de l’Hotel Sant Gothard als voltants de les 21:00 hores. Tots els interessats, tant si estan o no allotjats a l’Hotel, poden reservar els tiquets a la recepció de l’Hotel. La previsió és que tinguem bon temps, així que esperem que molta gent s’animi!