Julio Granda guanya Andreiy Vovk i es queda líder en solitari

El gran mestre peruà Julio Granda, guanyador de les dues darreres edicions de l’open, és el primer jugador que es queda al capdavant de la classificació en solitari al vèncer en aquesta cinquena ronda el número dos del rànquing, el gran mestre d’Ucraïna Andreiy Vovk.

Amb jugadors d’aquest nivell aconseguir una victòria amb negres és complicat, però Julio ha sabut mantenir les seves opcions en una posició aparentment igualada, però on el seu peó a ha resultat, al igual que en la partida d’ahir, tenir un paper decisiu. Les blanques han acabat lliurant una peça, com a remei necessari, buscant una fortalesa defensiva, però al no existir Granda ha acabat enduent-se la victòria fent valer el material d’avantatge.

20160807_Ronda05_05

Andreiy Vovk (UKR) vs Julio Granda (PER)

La partida més interessant i emocionant de la jornada s’ha produït en el segon tauler on s’enfrontaven els grans mestres Jorge Cori (PER) amb 3½ punts i Maxime Lagarde (FRA) amb 4.

A la jugada 23 s’ha produït en el tauler una posició terriblement complicada on semblava que les negres tenien la iniciativa. Ha estat precisament en aquest moment on el jove jugador peruà ha realitzat un interessantíssim sacrifici de torre que, en certa manera, ha donat la volta a la partida ja que ha passat a ser ell qui obtenia la iniciativa. A partir d’aquí, la partida ha estat molt interessant pels espectadors, ja que la compensació era bàsicament posicional. Segurament un profund anàlisi pot trobar defensa per les negres, però finalment, un cop passat el control de la jugada 40, Cori s’ha endut el punt, i per tant es troba amb 4½, a mig del seu compatriota.

20160807_Ronda05_04

Jorge Cori (PER) vs Maxime Lagarde (FRA)

El primer jugador del Principat en la classificació és el mestre internacional Robert Alomà que avui s’ha enfrontat, amb les peces negres, amb el gran mestre francès Adrien Demuth, per tant amb opcions d’aconseguir una nova victòria i col·locar-se amb 4½ punts. Malauradament en el mig joc no ha trobat la millor manera de continuar i finalment s’ha trobat en un final de torres inferior que el seu rival ha sabut com materialitzar en victòria.

Adrien Demuth, per tant, és l’altre jugador que juntament amb Jorge Cori, suma 4½ punts, a mig del líder.

20160807_Ronda05_06

GM Arthur Kogan (ISR)

El grup perseguidor amb 4 punts és molt ampli i es troba íntegrament format per grans mestres i mestres internacionals, que encara es troben prop dels líders per no descartar totes les opcions.

En l’apartat de sorpreses, el francès Loic Cantin, Romain Bilquez i François-Xavier Podvin han fet taules amb rivals concretament el gran mestre Jean-Noel Riff, el mestre internacional Malcolm Pein i el Mestre FIDE Peter Sowray.

20160807_Ronda05_10

MI Alfonso Jerez (ESP)

Apart de l’esmentat Robert, el següent jugador andorrà classificat és en Raül Garcia que avui ha guanyat al francès Adrien Jacquot i per tant es troba amb 3 punts. Amb 2 Eric Casanovas, Marc Morente i Antonio Gómez que han sumat en aquesta cinquena ronda la seva segona victòria. Amb 1½ es troben Arnau Jansat i Àlex Alcón que malauradament avui no han pogut treure un resultat positiu.

Per altra banda els jugadors Marc Martínez, Alfred Alcón i Martí Martínez han aconseguit avui la seva primera victòria del torneig, fet que sempre dóna ànims, ja que en general els punts són cars d’aconseguir.

20160807_Ronda05_19

Joan Roca (ESP)

Demà a les 9:45 a la recepció de l’Hotel Panorama es trobaran tots aquells jugadors i acompanyants que s’han inscrit per realitzar la tradicional visita al Centre Termolúdic de Caldea. La idea és sortir plegats de l’Hotel, juntament amb un membre de la Federació per acompanyar-los, i relaxar-se així per la ronda de la tarda!

20160807_Ronda05_17

Detlev Birnbaum (FRA)

20160807_Ronda05_21

MF Alejandro Barbero (ESP)

20160807_Ronda05_11

Cyrielle Montpeurt (FRA)

20160807_Ronda05_24

MN Jaime Anguera (ESP)

20160807_Ronda05_25

Dario Elguezabal (ESP)