El gran mestre José Carlos Ibarra guanyador del torneig

Aquest diumenge pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i el Banc Sabadell d’Andorra s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides, que com és habitual i gràcies a que no ha plogut, s’ha celebrat a l’aire lliure, a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella.

1r Classificat - Jose Carlos Ibarra (ESP)

1r Classificat - Jose Carlos Ibarra (ESP)

Aquesta edició ha incrementat lleugerament la participació respecte el 2012, arribant als 77 participants, gairebé tots ells jugadors de l’Open Internacional, llevat dos o tres. Entre tots els participants destacava la presència del gran mestre veneçolà Eduardo Iturrizaga, únic jugador amb un ELO superior als 2600, i 4 grans mestres més amb un ELO superior als 2500.

Joerg Wegerle (GER) vs Jose C. Ibarra (ESP)

Joerg Wegerle (GER) vs Jose C. Ibarra (ESP)

Completaven la part alta del torneig 7 mestres internacionals, 4 Mestres FIDE i dues mestres femenines. Les característiques d’aquest tipus de torneig amb partides llampec amb 5 minuts per jugador fan que malgrat les possibles diferències d’ELO entre els rivals, les sorpreses estiguin a l’ordre del dia.

Valenti Riba vs Joan Moscoso

Valenti Riba vs Joan Moscoso

La lluita per la primera plaça ha estat aferrissada i prova de la igualtat per la part alta és que fins quatre jugadors han empatat en el primer lloc amb 6,5 punts. De fet els dos primers destacats en la classificació han estat l’espanyol Renier Vazquez i l’alemany Joerg Wegerle, però el cert és que s’ha hagut d’esperar fins la darrera ronda per conèixer el campió.

Raul Garcia i Oscar de la Riva (AND)

Raul Garcia i Oscar de la Riva (AND)

Finalment la primera plaça, gràcies al millor coeficient de desempat ha estat pel gran mestre José Carlos Ibarra, el segon lloc pel gran mestre Eduardo Iturrizaga i el tercer i quart lloc pels mestres internacionals Joerg Wegerle i Adrien Demuth.

Amb 6 punts vuit jugadors han compartir el cinquè lloc de la classificació, però el desempat ha donat el darrer premi al gran mestre Renier Vázquez. Justament dins d’aquest grup de jugadors trobem el primer jugador del Principat classificat, el gran mestre Oscar de la Riva.

Els altres resultats destacats dels jugadors del Principat han estat per Raul Garcia i Peter Fassnacht, ambdós amb 5 punts.

Els premis especials per trams ELO han estat per Carla Heredia (Equador, Millor 2150-2299), Clement Sreeves (Escòcia, Millor 2000-2149), Meri Grigoryan (Anglaterra, Millor 1850-1999) i Ivan González (Espanya, Millor <1849). [caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Comença la primera ronda!"]Comença la primera ronda![/caption]

El lliurament de premis ha comptat amb la presència de la Consellera de Finances del Comú d’Andorra la Vella, Sra. Maika Nin i en representació del Banc Sabadell d’Andorra el Sr. Joan Pla.

Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sabadell d’Andorra i esperem que aquest torneig pugui veure moltes més edicions.

Classificació final:
Class.	Nom				Fed.	T.	ELO	Punts
1	Ibarra, José Carlos	    ESP	g	2538	6,5
2	Iturrizaga, Eduardo		VEN	g	2643	6,5
3	Wegerle, Joerg			GER	m	2445	6,5
4	Demuth, Adrien      	FRA	m	2463	6,5
5	Vázquez, Renier			ESP	g	2571	6
6	Cuenca, José Fernando		ESP	m	2477	6
7	Riff, Jean-Noel		    FRA	m	2427	6
8	Trent, Lawrence			ENG	m	2420	6
9	De La Riva Aguado, Oscar	AND	g	2531	6
10	Camacho, Marcos      	ESP		2421	6
Fins 77 jugadors