Els favorits continuen puntuant

Aquesta segona ronda ha permès a molts dels caps de sèrie obtenir la seva segona victòria, i per tant el grup amb dos punts és encara molt ampli i és difícil aventurar-se en la realització de pronòstics.

GM Andrey Vovk (UKR), campió del 2013

Tot i així han hagut diverses sorpreses. En aquesta edició està prenent part l’equip nacional femení de Colòmbia que utilitza el torneig com a preparació per les Olimpíades de Tromso que començaran el proper u d’agost. Les cinc jugadores tenien avui partides complicades, i dues d’elles han aconseguit puntuar davant dos jugadors amb molt més ELO. Així Ingris Rivera i Beatriz Franco han fet taules contra Jakob Vang Glud (DEN) i Omar Almeida (CUB).

Vista de la sala de joc, Hotel St. Gothard

Un altre resultat destacat han estat les taules de la jove jugadora francesa sub18 Andreea Navrotescu, davant el fort gran mestre català Marc Narciso, que en aquests moments és el lider provisional del Circuit Català d’Oberts Internacionals. També ha cedit les taules el gran mestre català Lluís Comas davant del mestre internacional Mikhail Archangelsky (RUS).

No ha estat l’única sorpresa i de fet molts altres jugadors han aconseguit puntuar davant jugadors teòricament superior, com ha estat el cas de Laurent Picart (FRA), Sonia Gil (ESP) o Sergio Huguet (HON). L’únic que ha aconseguit la victòria davant un rival superior ha estat l’escocès Colin Hornell al vèncer al mestre FIDE espanyol Alejandro Alvarado.

GM Arthur Kogan (ISR)

Per part andorrana, Raül García que era l’únic amb un punt abans de la ronda d’avui, ha perdut davant el gran mestre Artur Kogan (ISR). Els jugadors locals que avui han aconseguit la victòria han estat Esteve Mateu, Antoni Gómez i Josep M. Gorgues.

WFM Cecile Haussernot (FRA)

Jugant el torneig es troba la jugadora holandesa Pia Van Rossum. Aquesta jugadora també és il·lustradora i a través de la seva web (http://piasprong.nl/) es poden trobar els seus treballs, on també hi ha un apartat d’escacs. I gentilment ens ha cedit la publicació de la següent il·lustració corresponent a la primera ronda.

Autora: Pia Van Rossum (NED)