Empat agredolç a la darrera ronda i resum final

Bo. 109 CYP  Cyprus (CYP) Rtg 89 AND  Andorra (AND) Rtg 2 : 2
42.1 CM Antoniou Antonis 2172 GM De La Riva Aguado Oscar 2521 0 – 1
42.2 Papatryfonos Constantinos 2133 FM Simonet Marc 2277 1 – 0
42.3 Kassinopoullos Polydoros 2110 FM Garcia Raul 2236 ½ – ½
42.4 FM Klerides Paris 2194 Jose Queralto Daniel 2105 ½ – ½

Avui 3 d’octubre hem jugat la darrera ronda contra Xipre, un matx contra un equip de menys rànquing que a priori es podia guanyar. Finalment no hem pogut passar de l’empat després d’una forta lluita.

20101003_03

Xipre vs Andorra

El primer en acabar ha estat Daniel José qui després de no aconseguir res especial en l’obertura contra una Defensa Siciliana ha ofert taules que han estat acceptades pel seu rival.

Poc després el rival d’en Raül Garcia li ha ofert taules i aquest les ha acceptat. El blanc estava plantejant un atac que semblava perillós però no ha volgut continuar-lo probablement perquè havia d’arriscar i per això ha ofert repartir el punt.

En la partida d’en Òscar de la Riva, qui jugava amb negres, ha quedat amb iniciativa després de plantejar millor que el seu rival una Defensa Siciliana. Ha pogut desenvolupar possibilitats d’atac però una jugada poc acurada ha retardat l’obtenció de rèdits concrets. Tot i així seguia amb iniciativa i el seu rival no ha sabut organitzar be les peces i amb una combinació l’Òscar ha guanyat material decisiu.

20101003_04

Taulers 1 i 2. Oscar de la Riva i Marc Simonet

En Marc Simonet ha plantejat una obertura Anglesa però tot hi aconseguir avantatja d’espai al flanc de dama no ha aconseguit la iniciativa. Després de varies simplificacions de fet li ha quedat un peó dèbil que l’ha fet anar de corcoll per intentar no quedar massa inactiu, però finalment no ha pogut aguantar la posició.

A la classificació final hem quedat en lloc 87, havent guanyat dos llocs doncs partíem a l’inici de la olimpíada amb el número 89. Hem fet 10 punts de 22 possibles, els mateixos punts que els classificats entre els llocs 85 i 102. Ha estat una llàstima no aconseguir avui la victòria ja que aquesta ens hagués permès pujar, al menys, 10 llocs en la classificació.

20101003_05

Taulers 3 i 4. Raül Garcia i Daniel Jose

Pel que fa a les actuacions individuals, tots els integrants han tingut una actuació bona. En Raül Garcia, Marc Simonet i Daniel José pràcticament han mantingut el seu ELO (rànquing internacional), en Vicens Santamaria ha guanyat prop de 10 punts, i en Òscar de la Riva ha guanyat uns 20 punts, un resultat notable.

Pel que fa a la classificació oficiosa dels petits països europeus, doncs no hi ha premi per aquest concepte, els tres primers classificats han estat els mateixos i en el mateix ordre que als jocs dels petits estats d’Europa que es varen celebrar a Andorra el juny de l’any anterior, és a dir, 1r Illes Faroe, 2n Andorra i 3r Luxemburg.

En la classificació general, finalment ha guanyat Ucraïna amb 19 punts, seguit de Rússia 1 amb 18 punts i Israel amb 17. Espanya ha aconseguit un meritori 8è lloc des del 16è que tenien d’inici.

En la olimpíada femenina ha guanyat amb molta comoditat Rússia 1 amb 22 punts, seguit de Xina amb 18 i Geòrgia amb 16. Espanya ha quedat en lloc 39 des del 25 inicial.

A les 20h tenim la Cerimònia de cloenda amb els lliuraments de premis, mentre que demà per la tarda tenim el de tornada al Principat.

Les properes olimpíades son a Istanbul el 2012 i a Tromso el 2014 que ahir va guanyar la seu davant l’altra candidata, Albena (Bulgària).

20101003_11

L'equip guanyador d'aquesta 39ena olimpíada, Ucraïna

20101003_14

L'equip guanyador de l'olimpíada femenina, Rússia

20101003_08

La selecció de Portugal

nevada_021010_complex_hotel

Una mica de neu a la sortida de l'hotel...