Derrota per 0,5 a 3,5 davant Anglaterra


T
88
ANDORRA
elo
Res.
11
ANGLATERRA
elo
10.1
GM
De la Riva, Oscar
2540
½
GM
Jones, Gawain
2653
10.2
MF
Simonet, Marc
2291
0-1
GM
Short, Nigel
2698
10.3
MF
Garcia, Raül
2193
0-1
GM
Howell, David
2635
10.4
Jose, Daniel
2133
0-1
GM
Pert, Nicholas
2555

La selecció del Principat ha començat aquesta quarantena edició de les Olimpíades d’Escacs amb derrota davant el potent equip d’Anglaterra. L’equip rival surt amb el número 10 del rànquing del torneig i està integrat per cinc forts grans mestres on destaquen Michael Adams, que avui ha descansat, i Nigel Short, que fou finalista al títol mundial i va perdre el matx davant Kasparov a Nova York.

Andorra vs Anglaterra

Andorra vs Anglaterra

Davant aquest equip el més important era intentar posar el màxim de problemes possibles als rivals i el cert és que avui l’equip ha estat molt inspirat i ha complicat molt la victòria del rival que al final ha estat molt més àmplia del que s’havia vist a les partides. La derrota final, amb només mig punt per Andorra, era previsible, però el nivell desplegat a les partides ha de servir per donar confiança als jugadors andorrans.

Equip d'Espanya

Equip d’Espanya

La primera partida en acabar ha estat precisament la única en la que s’ha puntuat, les taules en el primer tauler d’Oscar de la Riva amb les peces blanques davant Gawain Jones. El representant del Principat ha sacrificat un peó al flanc de dama a canvi d’un fort atac a l’altre flanc que és on es trobava el rei negre. La partida ha estat molt espectacular i en diversos moments semblava que l’Oscar havia d’aconseguir el punt. Malauradament en un dels moments clau no ha trobat la continuació més forta, que per altra banda era difícil de veure degut a la seva aparent senzillesa. Desprès d’aquesta errada la posició s’ha igualat i malgrat els intents del jugador anglès que volia aprofitar els destrets de temps de l’Oscar la partida s’ha simplificat acabant en taules.

Equip d'Itàlia

Selecció Italiana

En Daniel Jose en el quart tauler ha estat el següent en acabar en una partida que s’ha decidit en els destrets de temps. En Daniel amb les peces negres ha estat sempre una mica pitjor, però amb opcions d’igualar la partida que no ha aprofitat. Quan el temps ha començat a escassejar una errada tàctica ha permès el seu rival guanyar material que ha acabat imposant.

Gata Kamsky

Gata Kamsky (USA)

En el segon tauler en Marc Simonet ha estat que s’ha enfrontat a Nigel Short, que malgrat tenir més ELO que Jones juga en aquest lloc. En Marc ha jugat amb les peces negres una partida molt seriosa en la que ha acabat obtenint un lleuger avantatge i una posició més còmoda. Una decisió arriscada, al col·locar un cavall a la casella a3 li ha complicat molt la vida, però tot i així ha tingut la opció de guanyar la partida en els destrets de temps. Malauradament no ha encertat i ha acabat perdent la partida.

20120828_Ronda01_27

Equip femení de Filipines

En Raül Garcia en el tercer tauler ha estat el darrer en acabar i ha perdut un final inferior on malgrat arribar amb igualtat material la col·locació més activa de les peces negres dificultava molt la defensa. El cert és que el Raül ha tingut opcions de més ja que la seva posició després de l’obertura era més que correcte.

La derrota, malgrat que és aparentment molt àmplia, ha de considerar-se un bon resultat tal i com han anat les partides i per tant ha de servir per mantenir el nivell demostrat demà, que en teoria ens tocarà un rival més assequible.

Per altra banda informem a tots els interessats que si ens volen localitzar ho poden fer al telèfon mòbil turc +90 553 2921091.

20120828_Ronda01_28

Olimpíada femenina