42 Chess Olympiad - Baku 2016

Empat contra Guatemala


T
94 GUATEMALA
ELO
2 – 2
88
ANDORRA
ELO
62.1
MF Cu Hor, W.D.
2318
0 – 1 MI Alomà, Robert
2482
62.2
MI
Juarez, Carlos
2392
1 – 0
GM De la Riva, Oscar
2503
62.3
MI Lorenzana, W.E.
2239
0 – 1
MF
Garcia, Raul
2153
62.4
Giron, David
2174
1 – 0
José, Daniel
2107

Avui ens enfrontàvem amb l’equip de Guatemala, un equip molt compensat en que no hi ha gaires diferencies d’ELO entre els seus quatre taulers.

DSC03543

Al primer tauler, en Robert amb les peces negres ha quedat una mica inferior al sortir de la obertura degut a l’activitat i col•locació de les peces blanques. Tot i així, ha aconseguit el punt després d’un error de les blanques on havien de perdre material decisiu per tal de defensar-se del mat immediat.

DSC03707

Al segon tauler, l’Oscar després d’una sèrie de simplificacions sortint de la obertura que involucrava peces i peons, ha sacrificat un peó a canvi d’activitat i amenaces sobre el rei negre. Una greu errada en la maniobra d’atac ha obligat el nostre jugador a simplificar la posició i entrar en un final de torres amb un peó de menys i amb els peons blancs doblats, rendint-se unes jugades més tard al trobar-se amb dos peons de menys.

DSC03571

En Raül ha assolit avantatja a la posició ben aviat donat que el blanc ha tancat voluntàriament el seu cavall a la casella a7. Un cop desenvolupada la partida, el jugador andorrà ha augmentat el seu avantatge al canviar una torre per dos peces blanques. La partida ha finalitzat a favor d’en Raul quan el blanc s’ha deixat una qualitat que deixava la partida amb una peça de menys pel jugador de Guatemala.

DSC03715

En Dani ha sortit bé de l’obertura assolint una posició oberta amb la parella d’alfils. Un error a l’avançar els peons de l’enroc han deixat una sèrie de forats que el negre ha sabut aprofitar guanyant material decisiu poques jugades més tard.

DSC03692