Julio Granda continua al capdavant en solitari a falta d’una ronda

El gran mestre peruà continua al capdavant de la classificació en solitari amb 7 punts després de les seves taules d’avui amb les peces negres contra el gran mestre francès Yannick Gozzoli.

El cert és que el jugador peruà ha plantejat una obertura sòlida, conscient de que no era el millor moment per prendre riscos innecessaris quant es troba tant a prop d’aconseguir novament el triomf del campionat. El seu rival, però, ha sacrificat un peó per aconseguir a canvi la iniciativa i un desenvolupament superior, però com s’ha vist poc desprès el sacrifici no donava més que compensació i les posteriors simplificacions han permès recuperar el material, anivellant la posició i signant les taules al quedar totalment igualada.

Granda, amb aquest resultat, ha pogut mantenir l’avantatge de mig punt respecte els seus perseguidors gràcies a les taules en el segon tauler entre els germans Vovk, resultat per altra banda esperat.

20150725 Julio Granda (PER)

Julio Granda (PER)

De cara a la darrera ronda el grup perseguidor s’ha ampliat considerablement. Les taules d’Andrey Vovk han permès als grans mestres francesos Adrien Demuth i Jean-Noel Riff juntament amb el gran mestre israelià Arthur Kogan atrapar-lo i per tant, tots ells, es troben amb 6½ punts.

Avui ha sorprès a la part alta, concretament en el tercer tauler, la ràpida victòria d’en Jean-Noel Riff enfront l’espanyol Renier Vázquez. En una defensa Siciliana s’ha arribat a una posició força complicada on el jugador espanyol ha comès una greu errada de càlcul que ha permès el seu rival guanyar immediatament la partida.

20150725 Yannick Gozzoli (FRA)

Yannick Gozzoli (FRA)

Per la seva banda Adrien Demuth ha obtingut la victòria enfront el mestre internacional Hipòlit Asis, vigent campió absolut de Catalunya. Les negres han plantejat una defensa Grünfeld i semblava que havien arribat a igualar en el pas al final, però en els destrets de temps una errada ha permès al jugador francès guanyar fàcilment un final de torres gràcies al seu peó passat i l’activitat del seu rei.

El gran mestre Arthur Kogan ha pogut superar avui al Mestre FIDE català Joan Trepat, jugador que fins avui no coneixia la derrota i que de fet manté bones opcions d’acabar obtenint una norma de mestre internacional. Amb les peces negres el jugador israelià ha pres la iniciativa i no l’ha deixat anar fins guanyar material i fer-lo valdre en el final de la partida.

Per acabar, el darrer jugador en incorporar-se al grup de 6½ punts ha estat el gran mestre francès Thal Abergel gràcies a que el seu rival, el mestre internacional també francès Jean-François Jolly no ha sabut defensar correctament un final de torres amb un peó de menys teòric de taules.

20150725 Marie Dubois (FRA)

Marie Dubois (FRA)

Fins a set jugadors es troben en el següent grup de puntuació amb 6 punts, i per tant per a tots ells l’única opció d’entrar en els primers llocs de la classificació serà intentar guanyar la darrera partida. Dins del grup trobem precisament al número u del torneig, Vladislav Tkachiev juntament amb el número 3 i 4, Yuri Vovk (UKR) i Eduardo Iturrizaga (VEN) respectivament.

20150725 Ronda 08

Sala de joc

Pel que fa a la representació andorrana els jugadors amb més puntuació son en Joan Fernandez i en Daniel Jose. En Joan ha perdut en aquesta vuitena ronda degut a que se li ha esgotat el temps tot just una jugada abans del control de joc (a la jugada 40). Malauradament la posició que tenia davant el Mestre FIDE espanyol Eric Sos estava igualada i per tant ha desaprofitat una ocasió excel·lent de poder puntuar. En Dani, per la seva part, ha fet taules amb el jugador gal·lès Peter Davies.

Amb 4 punts trobem Raül Garcia que ha fet taules amb el francès Romain Cattaneo i Francesc Rechi que ha obtingut el mateix resultat amb l’espanyol Manuel Quidiello. En Valentí Riba, que ja es trobava amb 3½ punts, es queda amb la mateixa puntuació al perdre amb les peces negres amb el francès Laurent Picart.

20150725 Joan Fernandez (AND)

Joan Fernandez (AND)

Aquesta nit no hi ha activitats previstes, més que res perquè la darrera ronda és demà a les 9:30 hores i per tant cal anar ven despert a jugar la partida. Això sí, perquè s’entretinguin si no saben que fer, els deixem un parell de vídeos amb entrevistes a jugadors del torneig i en poden trobar uns quants més en el nostre canal de Youtube (Escacsandorra).

20150725 Sonia Gil (ESP)

Sonia Gil (ESP)

20150725 Francisco Garcia Trobat (ESP)

Francisco Garcia Trobat (ESP)

20150725 Alexey Sevenyuk (BLR)

Alexey Sevenyuk (BLR)

20150724 Restaurant Pampa

Restaurant Pampa

[youtube]https://youtu.be/rjR_bpgVkM4?list=PLb7JKhuJxDnwR3zH6DMTIPFgnJcAKp3m5[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/NmTN-oSrbgQ?list=PLb7JKhuJxDnwR3zH6DMTIPFgnJcAKp3m5[/youtube]