De 14 passem a 4 jugadors amb el 100% dels punts

Un cop disputada aquesta quarta ronda del torneig el grup capdavanter s’ha reduït considerablement i tant sols 4 jugadors es mantenen al capdavant de la classificació amb quatre victòries consecutives.

Els quatre grans mestres que mantenen el seu caseller immaculat són Julio Granda (PER) guanyador del 2014, Yuri Vovk (UKR), el seu germà Andrey Vovk (UKR) guanyador del 2013, i Arthur Kogan (ISR), un jugador habitual del nostre torneig, ja que recordem va venir uns dies abans per realitzar les classes del 2n Campus d’Escacs.

20150721 Julio Granda (PER)

Julio Granda (PER)

Tots ells han aconseguit victòries treballades i complicades. Julio Granda, en el primer tauler, ha vençut el mestre internacional Robert Aloma. De fet semblava que el jugador català tenia una posició raonable en el mig joc, però una valoració incorrecta d’un sacrifici de cavall a f7 a permès les negres obtenir avantatge material, consolidar la posició i activar les peces per endur-se la victòria.

Els germans Vovk han superat els també jugadors catalans Marc Narciso i Hipòlit Asis. En Yuri en una llarga partida on ha estat capaç en un final de materialitzar el seu avantatge posicional de dues peces per torre. Per la seva part l’Andrey, ha aconseguit neutralitzar la iniciativa del rival simplificant la posició amb un avantatge decisiva. Per acabar Arthur Kogan ha superat el gran mestre francès Thal Abergel en una partida on conduint les peces blanques ha controlat en tot moment.

20150721 Evgenij Kalegin (RUS)

Evgenij Kalegin (RUS)

El grup perseguidor amb 3½ punts és molt ample ja que està format per deu jugadors, entre ells el número u del torneig el francès Vladislav Tkachiev, l’acompanyen els grans mestres Iturrizaga (VEN), Vázquez (ESP), Lagarde (FRA), Gozzoli (FRA) i Demuth (FRA), juntament amb els mestres internacionals Kalegin (RUS), Pulvett (VEN), Barbot (FRA). Completa el grup el mestre FIDE català Joan Trepat, que avui ha donat la sorpresa al vèncer el mestre internacional espanyol Luis Javier Bernal.

20150721 Vladislav Tkachiev (FRA)

Vladislav Tkachiev (FRA)

Per part andorrana, Esteve Mateu és el jugador amb més punts al obtenir avui la victòria contra el jugador serbi Predrag Crnkovic i es troba per tant amb 2½ punts. Amb dos punts quatre jugadors, Raül García i Joan Fernández després de les seves derrotes, i Daniel José i Ferran Gras gràcies a les seves victòries.

Joan Moscoso és el següent amb 1½ (victòria davant Raul de Mendizabal), i varis jugadors amb un punt, on destaquen avui la Maria Galera i l’Àlex Alcón que han resolt amb victòria els seus compromisos.

20150721 Ronda 04

Maria Valera (VEN)

Aquest matí s’ha celebrat el tradicional torneig de futbol a les instal·lacions de l’Hotel St Gothard on han participar 5 equips formats per 5 jugadors. Després d’uns partits força lluitats s’ha arribat a la gran final entre l’equip «Olive et Team (FRA)» i «Call me Berni (ESP)» que s’ha decantat a favor de l’equip francès en el llançament de penals després d’un empat en el temps reglamentari. De fet per ELO era el favorit al estar integrat per Demuth, Loiseau, Gozzoli, Riff i Barbot.

Cal a dir que no tothom a volgut prendre part en el partit, ja que les alternatives piscina i tennis taula eren prou suggerents com perquè alguns jugadors preferissin aquestes opcions!

20150721 Ronda 04

Deva Estevez (ESP)

Demà pel matí està prevista la visita, per aquells jugadors i acompanyants que han estat interessats, al Centre Termo-lúdic de Caldea. Per la tarda, i si el temps ho permet, es realitzarà com ja es va fer l’any passat, una barbacoa a la piscina de l’Hotel St. Gothard. En el cas de que no es pogués fer per les inclemències del temps es posposaria per dijous nit.

20150721

20150721 Futbol

Torneig de futbol!

20150721

L'alternativa... Tennis taula!