xxviiopen

Edouard Romain campió de la 27ena edició del Open

Tal i com es sospitava després de la vuitena ronda, on el jove gran mestre francès Edouard Romain sortia com a lider en solitari, avui conduint les negres, ha tingut suficient amb signar les taules amb el gran mestre romanès Mihail Marin per proclamar-se campió en solitari amb 7.5 punts, d’aquesta vint-i-setena edició de l’Obert Internacional d’Andorra.

Podríem dir que Edouard ha estat el just guanyador ja que sempre ha jugat a les primeres taules, ha mostrat un joc molt madur i amb ganes de lluitar sempre per la victòria, i ha estat el jugador del capdavant que millor ha puntuat amb els seus rivals directes.

Les taules 1 i 2 a la darrera ronda

Les taules 1 i 2 a la darrera ronda

Amb set punts finalment han empatat tres jugadors. D’una banda Marin, com ja hem citat, per una altra el català Josep Manel López que també ha realitzat un bon torneig, enfrontant-se amb tots els favorits sense perdre cap partida. Completa el grup, com quart classificat, el gran mestre serbi Branko Damljanovic que ha atrapat el grup capdavanter al vèncer en una llarga partida al català, i campió d’Europa sub18, Xavier Vila.

Joerg Wegerle vs Oscar de la Riva

Joerg Wegerle vs Oscar de la Riva

El grup de jugadors amb sis punts i mig ha estat molt ampli, i ha acabat integrat per dotze membres després d’aplicar el desempat sortejat al finalitzar la ronda (Performance, Bucholz total, Acumulatiu i Bucholz mitjà).

Entre aquest jugadors cal destacar el mestre internacional alemany Joerg Wegerle que ha realitzat una performance excel·lent, aconseguint una norma de gran mestre. També és destacable l’actuació de la campiona d’Espanya femenina, la jugadora canària Sabrina Vega, i la del català Víctor Vehi.

Amb la mateixa puntuació també han empatat alguns dels jugadors importants del torneig, com el canadenc i número u del torneig Kevin Spraggett, l’hongarès Csaba Balogh (número tres) i l’argenti Fernando Peralta (número cinc).

Donna Schut, ja ha fet la norma de mestre internacional femenina

Donna Schut, ja ha fet la norma de mestre internacional femenina

Tot just en aquest grup de jugadors amb sis i mig, es troba el gran mestre del Principat Oscar de la Riva, que ha acabat en la tretzena posició després de fer taules amb l’alemany Wegerle. El següent andorrà, amb cinc punts i mig ha estat Raül García, 47è de la classificació final. Amb quatre punts i mig trobem Daniel José (75è) i Jordi Cots (80è). El millor juvenil nacional ha estat Joan Fernández amb 4 punts (111è).

Emili Simon vs Julien Lamorelle

Emili Simon vs Julien Lamorelle

Amb l’apartat de normes, llevat del jugador alemany ja citat, ha obtingut la de mestre internacional femenina l’holandesa Donna Schut. Els altres jugadors que lluitaven pel seu resultat esportiu finalment no l’han pogut assolir.

Marc Pericas

Marc Pericas

El lliurament de premis s’ha celebrat amb la presència del Cònsol Major de La Massana, l’Hble. Sr. Josep Maria Camp i el president de la Federació Francesc Rechi.

Es tanca així una nova edició del nostre, ja veterà, torneig i no queda més que agrair el suport del Comú de La Massana, el govern d’Andorra i l’hotel Sant Gothard, patrocinadors de l’esdeveniment, sense els quals seria de tot impossible la celebració del Obert. Gràcies.

Lliurament de premis

Lliurament de premis

l'Hble. Sr. Josep Maria Camp

l'Hble. Sr. Josep Maria Camp

Romain Edouard, campió del torneig

Romain Edouard, campió del torneig

Mihail Marin, sots-campió

Mihail Marin, sots-campió

Josep Manel Lopez, tercer classificat

Josep Manel Lopez, tercer classificat

Mihail Marin... es prepara

Mihail Marin... es prepara

Mikel Huerga vs Bruce Humphrey

Mikel Huerga vs Bruce Humphrey