Jornada de victòries

A la ronda d’avui les taules d’ahir s’han transformat en victòries en el grup capdavanter. Totes aquestes partides han acabat amb el punt sencer, per tant tenim fins a sis jugadors, Marin, Hammer, Illescas, Solodovnichenko, Kogan i Dgebuadze, liderant el torneig amb 4,5 punts.

Fernando Peralta (ARG)

Fernando Peralta (ARG)

De fet caldria remarcar que dels 14 primers taulers tant sols una partida ha finalitzat amb taules, evidentment lluitades, gràcies a l’empenta dels jugadors, que busquen sempre la victòria.

Marc Narciso (ESP)

Marc Narciso (ESP)

Els sis grans mestres que es troben compartint el primer lloc no ho han tingut avui gens fàcil, però potser cal citar la bona victòria del romanès Marin enfront Julio Granda, ja que no ha dubtat en sacrificar el material necessari a canvi de la iniciativa sempre amb l’objectiu del rei rival.
L’altra partida curiosa ha estat la victòria del noruec Hammer davant l’israelià Zoler. En un final de cavalls amb una estructura simètrica de peons, ha sabut materialitzar en victòria una posició que d’altres haurien pensat que acabaria en taules.

Yuri Solodovnichenko (UKR)

Yuri Solodovnichenko (UKR)

Amb quatre punts trobem el grup perseguidor integrat per 7 jugadors, entre ells, trobem diversos caps de sèrie com Kiril Georgiev (número u del torneig), Eduardo Iturrizaga (número cinc) i Fernando Peralta (número sis). Completen el grup els grans mestres espanyols Julen Arizmendi i Marc Narciso, juntament amb el mestre internacional francès Adrien Demuth. Aquí es troba també el millor jugador del Principat classificat, David Norwood, que avui ha aconseguit la victòria davant el mestre FIDE català Victor Lillo, en una partida molt boja on ambdós reis s’han trobat en situacions de perill, i que en els destrets de temps s’ha decantat a favor del jugador local.

Twan Burg (NED)

Twan Burg (NED)

Una prova més de la duresa del torneig és que a la part mitjana de la taula molts jugadors, teòricament favorits, no han pogut passar de les taules davant de jugadors a priori assequibles. Així podem destacar el bon torneig que de moment estan realitzant jugador com Juan Camilo Torres (COL), José Luis Castro (VEN), Joris Verhelst (BEL) o els espanyols Francisco García Trobat, Ricard Morros, José Joaquin Bas, Patricia Llaneza o el jugador de Hong-Kong Van Hasselt.

Sarah Hoolt (GER)

Sarah Hoolt (GER)

Després d’en David Norwwod, els següents jugadors andorrans més ben classificats els trobem amb tres punts, concretament en Daniel José, després de les taules d’avui enfront el mestre internacional Mark Berkovich i Raül García que ha guanyat l’espanyol Alvaro Sesma. Amb 2,5 punts Marc Simonet, que avui ha regalat la partida al cometre una greu errada en una posició guanyadora, Joan Fernández que ha fet taules amb l’holandès Henk Burg, i Esteve Mateu que ha superta l’espanyol José Antonio Lloveras. El següent és en Marc Pericas amb dos punts al vèncer el català Bru Veciana.

Manuel Carrancho (ESP)

Manuel Carrancho (ESP)

Una jornada molt disputada que ningú es podria esperar després de la visita que s’ha dut a terme al mati al centre termo lúdic de Caldea per part d’una quarantena de jugadors del torneig.