xxviiopen

A falta de la darrera ronda Edouard Romain lider en solitari

El jove gran mestre francès Edouard Romain ha estat l’únic, dels dos jugadors que lideraven a l’inici de la ronda, que ha aconseguit el punt sencer gràcies a la seva victòria d’avui amb blanques enfront del gran mestre hongarès Csaba Balogh. Les blanques han sabut aprofitar un molt lleuger avantatge en una defensa Eslava per acabar guanyant un final de dames amb un peó de més, liderant així el torneig en solitari amb 7 punts dels vuit possibles.

Fernando Peralta vs Josep Manel López

Fernando Peralta vs Josep Manel López

A la segona taula, l’altre component del grup capdavanter, l’espanyol Josep Manuel López no ha pogut passar de les taules contra el també gran mestre argentí Fernando Peralta, quedant-se amb 6.5 punts.

Amb la mateixa puntuació s’ha afegit el gran mestres romanès Mihail Marin, que ha guanyat una bona partida posicional a l’italià Luca Shytaj. Demà jugarà amb blanques contra Edouard i és l’únic jugador que el pot aturar.

Axel Delorme vs Kevin Spraggett

Axel Delorme vs Kevin Spraggett

El grup perseguidor, amb sis punts, està format per vuit jugadors. Aquí trobem el primer andorrà classificat el gran mestre Oscar de la Riva, després de vèncer al mestre FIDE espanyol Luis Rubio, en una partida que ha controlat en tot moment, però on ha hagut d’arriscar per acabar enduent-se el punt.

Entre aquests vuit jugadors trobem els espanyols Victor Vehi i Rafael Rodriguez, que avui han donat la sorpresa al vèncer als grans mestres Sabino Brunello i Sebastian Siebrecht, superiors en rànquing. Els altres component d’aquest grup són Fernando Peralta, Branko Damljanovic, Julen Arizmendi, Artur Kogan i Joerg Wegerle.

Marc Narciso vs Veronika Schneider

Marc Narciso vs Veronika Schneider

El següents jugadors del Principat que trobem a la classificació són en Raül García i en Jordi Cots amb 4.5 punts que avui han fet taules a les seves respectives partides. Amb 4 està Daniel José després de perdre amb l’israelià Danny Raznikov. Després vindrien Francesc Rechi i Joan Fernández amb 3.5.

Oscar de la Riva

Oscar de la Riva

La jornada de demà decidirà el torneig i per altra banda es preveu una dura lluita en la part intermitja ja que hi ha diversos jugadors que s’estaran jugant les normes per títols internacionals. Citem també el cas de la jugadora holandesa Donna Schut que demà obtindrà la norma de mestre internacional femení fins i tot perdent la partida.

Chinmay Kulkarni, Khosla Shiven i Eesha Karavade

Chinmay Kulkarni, Khosla Shiven i Eesha Karavade

Lisa Schut vs Yonatan Levine

Lisa Schut vs Yonatan Levine

Manuel Alvarez vs Marcelo Reina

Manuel Alvarez vs Marcelo Reina

Josep Pellicer vs Jose Lloveras

Josep Pellicer vs Jose Lloveras