xxviiiopen

Un grup de cinc jugadors encapçala l’Obert després de la cinquena ronda

Avui s’ha disputat la cinquena ronda que marca el traspàs de l’equador del torneig, i un grup de cinc jugadors encapçala la classificació amb 4,5 punts.

Hicham Hamdouchi (FRA) vs Edouard Romain (FRA)

Hicham Hamdouchi (FRA) vs Edouard Romain (FRA)

A la primera taula s’enfrontaven els grans mestres francesos Hamdouchi i Edouard. La partida no ha tingut gaire història ja que ambdós jugadors han jugat de manera conservadora fent taules passada una hora de joc. Amb aquest resultat l’únic jugador que podia arribar als cinc punts era el gran mestre canadenc Spraggett, però el seu rival, Lazaro Bruzón, ha aprofitat fins al final la petita iniciativa que ha obtingut després de l’obertura guanyant la partida i col·locant-se per tant amb la mateixa puntuació del grup capdavanter. Completen el grup els grans mestres Yaacob Zilberman i Jorge Cori. El jugador israelià ha vençut el cuba Yuri González en una complexa partida característica de l’esquema Indobenoni utilitzat per les negres. Per la seva banda el campió del mon sub 14, el peruà Jorge Cori ha guanyat una bona partida posicional al mestre FIDE francès Cedric Paci que fins ara era una de les actuacions sorpresa del torneig.

Oscar de la Riva (AND) vs Francisco Hernández (ESP)

Oscar de la Riva (AND) vs Francisco Hernández (ESP)

El grup de perseguidors amb 4 punts està integrat per quinze jugadors i entre ells trobem el primer andorrà classificat, Oscar de la Riva, que ha vençut avui en una llarga partida posicional el mestre FIDE espanyol Francisco Hernández. Tots aquests jugadors mantenen intactes les seves opcions, però la ronda de demà serà força important per assolir la victòria i pressionar així el grup capdavanter.

Csaba Balogh (HUN)

Csaba Balogh (HUN)

Després de la jornada d’avui i un cop traspassat l’equador del torneig, comencen a perfilar-se els primers favorits per la victòria final, però encara és aviat per apostar per un nom concret.

Demà es celebrarà un dinar de germanor al restaurant argenti Pampa d’Arinsal, qualsevol persona interessada en assistir que contacti amb l’organització del torneig.
Per part andorrana trobem Raül García amb tres punts després de perdre enfront el mestre internacional francès Christophe Phillipe, en una partida on ha tingut bones opcions de puntuar. També amb la mateixa puntuació trobem en Joan Fernández que avui ha obtingut unes meritòries taules davant l’experimentat mestre internacional català Víctor Vehi.

Daniel Alsina (ESP) i Joan Fernández (AND)

Daniel Alsina (ESP) i Joan Fernández (AND)

Amb dos punts i mig es troba en Vicens Santamaría gràcies a la seva victòria davant l’espanyol José Joaquin Bas. Cal destacar també els resultats d’alguns del més joves, com les taules d’en Marc Torrent enfront l’espanyola Edda Beltrán, la victòria d’en Marc Pericas davant del seu cosí Xavier Rechi, la victòria d’en Marc Obregón enfront l’irlandès Kevin Burke i les de Diana da Rocha i Arnau Jansat davant dels seus compatriotes Francesc López i Maria Galera.

Vista sala

Vista sala de joc