Granda i Cori no afluixen i tornen a guanyar

Els grans mestres peruans Julio Granda i Jorge Cori han tornat a guanyar en aquesta vuitena ronda i per tant es mantenen al capdavant de la classificació amb 7 punts.

El primer en acabar ha estat en Jorge Cori que amb les peces blanques ha superat al gran mestre d’Ucraïna Andreiy Vovk amb les peces blanques. Ha estat una partida molt estratègic on a partir d’una posició aparentment sosa el jove jugador peruà ha sabut posar molts problemes al seu rival per acabar guanyant un peó. A partir d’aquest moment ha continuat amb la pressió i ha demostrat la seva tècnica per acabar enduent-se la victòria.

20160810_Ronda08_34

Jorge Cori (PER) vs Andriy Vovk (UKR)

Per la seva banda en Julio Granda amb les peces negres s’ha enfrontat amb el jugador del Principat Robert Alomà. En el mig joc, i sense dames, la posició estava igualada, però alguna imprecisió ha permès Julio prendre la iniciativa, especulant amb la mala col.locació d’algunes peces del seu rival, especialment el cavall. Tot i així semblava que les blanques podien defensar-se, però finalment el gran mestre peruà ha sabut aprofitar les seves opcions per obtenir el punt i d’aquesta manera mantenir el liderat i les opcions de triomf per tercer any consecutiu.

20160810_Ronda08_21

Robert Alomà (AND) vs Julio Granda (PER)

El grup perseguidor es troba amb 6 punts, o sigui a un de distància, i per tant podríem gairebé assegurar que els dos líders ja tenen assegurades les dues primeres places, malgrat que amb els sistemes de desempat un no pot estar mai segur del tot!

Amb 6 punts hi ha un grup format per 8 jugadors. Aquest són els grans mestres Vovk (UKR), Banusz (HUN), Lagarde (FRA), Demuth (FRA), Kogan (ISR) i Riff (FRA), juntament amb els mestres internacionals Collins (IRL) i Barbot (FRA). Dos d’ells hauran de pujar a jugar amb els dos jugadors amb 7 punts, mentre que els altres es creuaran entre ells. En qualsevol cas haurem d’esperar als resultats de demà per conèixer el guanyador d’aquesta 34ena edició en la que el sistema de desempat pot acabar resultant decisiu.

20160810_Ronda08_19

GM Jorge Cori (PER)

El primer jugador del Principat es troba amb 5½, l’esmentat Robert Alomà, que integra un grup de 11 jugadors. Els següents jugadors andorrans els trobem amb 5 punts, Raül Garcia, gràcies a la seva victòria d’avui, i amb 4½ Marc Morente que ha tornat a puntuar amb un rival superior, acabant en taules, malgrat que ha tingut bones opcions de victòria. Amb 3 punts es troben Eric Casanovas, Àlex i Jaume Alcón Llosada, i Joan Moscoso.

20160810_Ronda08_17

GM Julio Granda (PER)

Demà a les 9:30 començarà la darrera ronda i en ella hi ha molts jugadors, apart dels líders que es juguen llocs en la classificació o normes internacionals. A les 16:00 hores està previst el lliurament de premis, força puntual, ja que molts d’ells viatgen demà mateix cap els seus llocs d’origen.

20160810_Ronda08_13

Emanuel Cimer (ARG)

20160810_Ronda08_05

Marc Morente (AND)

20160810_Ronda08_29

Bárbara Sánchez (ESP)

Per acabar la crònica, mencionar que ahir a la nit es va celebrar el tradicional sopar que cada any s’organitza i on s’apleguen els organitzadors, àrbitres i jugadors. Prop de 30 persones es van donar cita al Resturant Mussol en una velada força distesa que va comptar amb la presència del Sr. Georgios Makropoulos, FIDE Deputy President i el Sr. Javier Ochoa, FIDE Honorary Vicepresident.

20160809_03

Sopar Open d'Andorra - Resturant Mussol

20160809_06

Sopar Open d'Andorra - Resturant Mussol

20160809_05

Sopar Open d'Andorra - Resturant Mussol