xxixopen

Comença el XXIX Open Internacional d’Andorra

Avui a les 16:00 hores, i després de la inauguració realitzada pel president de la FEVA Francesc Rechi, ha donat inici la primera ronda del torneig.

Malgrat que en aquest tipus de competició, la primera partida acostuma a ser un tràmit pels caps de sèrie, el cert és que per assolir la victòria molts d’ells han hagut de suar de valent i moltes han estat les partides que han acabat al voltant de la quarta hora de joc.

Tot i que a les primeres taules no s’ha produït cap sorpresa, alguns jugadors s’han vist superats per rivals clarament inferiors segons el seu rànquing ELO. D’aquesta manera la jugadora holandesa Judith Hendrix ha vençut l’israelià Evgeni Karasik. També ha assolit la victòria el jove jugador espanyol José Manuel Nieves imposant-se a l’alemany Frank Buchenau i la darrera sorpresa ha estat a càrrec d’un jugador sub16 andorrà, en Marc Torrent, que ha vençut l’holandès Henk Happel.

Pel que fa als resultats dels jugadors del Principat, han obtingut la victòria en aquesta primera jornada David Norwood, Raül García, Daniel José i Joan Fernández. La resta, tot i que molts d’ells han lluitat fins al final, com ha estat el cas de l’Eric Casanovas enfront el mestre internacional rus Mikhail Archangelsky, cap d’ells ha pogut puntuar.

Aquest primer dia ha passat sense cap incidència destacable i demà la segona ronda tornarà a disputar-se a les 16:00 hores. Això sí, pel matí, a les 10:00 hores a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella, si el temps ho permet, es celebrarà el Gran Prix 2011 de partides ràpides, amb un ritme de 5 minuts per jugador i que preveu una assistència d’uns 70 jugadors, entre ells diversos Gran Mestres participants a l’Open.

Inauguració XXIX Open Internacional

Open Internacional d'Andorra

David Norwood (AND)

Open Internacional d'Andorra

Kiril Georgiev (BUL)

Open Internacional d'Andorra

Vistes Hotel Sant Gothard

Open Internacional d'Andorra