Segona ronda amb les primeres sorpreses

La segona ronda del campionat ha presentat moltes més complicacions pels teòrics favorits i el cert és que més d’un ha patit de valent per aconseguir la victòria, mentre que d’altres no han pogut passar de l’empat.

20120721_Ronda01_37

Vista parcial de la sala de joc a l'Hotel Sant Gothard

En els onze primers tauler tots els jugadors amb més ELO han aconseguit el punt llevat del gran mestre espanyol Julen Arizmendi que ha perdut amb les peces blanques davant el jugador veneçolà i membre del seu equip olímpic Jose Luis Castro en la que ha estat la sorpresa més destacada d’aquesta segona ronda.

Precisament la selecció de Veneçuela, encapçalada pel seu número u, el gran mestre Iturrizaga, ha vingut al Principat per preparar així als seus jugadors per les olimpíades i per tant aquest resultat és molt bo per la confiança del seu jugador.

Jon Ludvig Hammer (NOR)

El gran mestre Noruec, Jon Ludvig Hammer

En aquest apartat de sorpreses cal destacar vàries partides que han finalitzat en taules. Així, els grans mestres Krisztian Szabo (Hongria), Gabriel del Rio (Espanya), Marc Narciso (Espanya) i David Berczes (Hongria), no han pogut passar de l’empat enfront els espanyols Emilio M. Sánchez, Patrícia Llaneza, Luis Eduardo Ballester i Frank Van Hasselt.

Judith Fuchs (GER)

La mestre internacional femenina alemanya Judith Fuchs

El mestre català Albert Muratet ha estat l’altre jugador que ha puntuat amb un jugador habitual del torneig, el mestre internacional argentí Marcelo Panelo. L’altre jugador de la part alta que no ha pogut passar de l’empat ha estat el primer jugador del Principat, el gran mestre David Norwood. En David ha jugat un final de torres amb un peó d’avantatge, però no ha pogut doblegar la bona defensa del seu rival, l’alemany Frank Hoffmeister i per tant es queda amb 1,5 punts.

Esteve Mateu (AND)

El jove jugador del Principat, Esteve Mateu

Juntament amb en David l’altre jugador local que es troba amb la mateixa puntuació és en Esteve Mateu que ha confirmat el seu bon inici de torneig amb victòria davant l’espanyol Humphrey Ventura.

Els altres andorrans que ahir van guanyar, Marc Simonet i Raül Garcia, avui han perdut enfront el gran mestre noruec Jon Ludvig Hammer i el mestre internacional holandès Twan Burg respectivament.

Benet Pantebre (AND)

Benet Pantebre, la persona que va iniciar ara fa 30 anys l'open d'Andorra!

Apart de la victòria de l’Esteve diversos jugadors han puntuat en la jornada d’avui. Joan Fernández que ha vençut l’espanyol Teodoro Carrancho i Marc Obregon que ha guanyat Emilia Georgieva, així com les taules de Benet Pantebre, Marc Torrent i Daniel Jose amb Josep Maria Gorgues.

Sala d'anàlisis

Anàlisis de la partida Sergio Trigo vs Mihail Marin

Demà estrenarem el I Torneig de futbol que s’organitza durant el torneig degut als molts jugadors interessats i gràcies a que l’Hotel Sant Gothard disposa d’unes instal·lacions magnífiques per poder-lo dur a terme. Ja us mantindrem informats!