Arrenca el 30è Open Internacional d’Escacs

Poc abans de les 16:00 el Secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, juntament amb la Consellera d’Esports del Comú de La Massana, Natàlia Cúsnir i el President de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, Francesc Rechi, han inaugurat la 30ena edició.

Inauguracio 30 open

El Secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, inaugura el 30è open

Aquesta edició serà recordada com la més forta de les organitzades fins el moment, amb 7 jugadors amb un ELO superior als 2600 i 20 grans mestres entre d’altres jugadors titulats. Tanmateix al final la inscripció ha estat de 146 jugadors, un lleuger descens respecte l’edició del 2011 i per tant una bona participació si tenim en compte l’actual època de crisis.

Inauguracio 30 open

Natàlia Cusnir, Consellera d'Esports del Comú de La Massana dóna la benvinguda a la parròquia

Tot i la desigualtat en els enfrontaments d’aquesta primera ronda, habitual en el sistema suís d’emparellaments, el cert és que en molts taulers els teòrics favorits no ho han tingut gens fàcil per aconseguir la victòria.

La sorpresa més destacada l’ha donat precisament un jugador del Principat, Esteve Mateu, que ha fet taules en la partida més llarga d’aquesta ronda, amb poc més de 5 hores de joc, davant el gran mestre israelià Artur Kogan, número 9 del rànquing inicial.

Parimarjan Negi (IND)

El gran mestre Parimarjan Negi, vigent campió d'Àsia

També cal citar les taules aconseguides pels jugadors espanyols Bruce Humphrey, Rafael Prieto i Andreu Vera, en els tres casos enfront rivals teòricament més forts. Sense cap mena de dubte una bona manera de començar un torneig d’aquestes característiques!

Miguel Illescas (ESP)

El gran mestre Miguel Illescas, campió d'Espanya en deu ocasions

Per part andorrana avui han aconseguit el seu primer punt en David Norwood, Marc Simonet, Raül Garcia. La resta de jugadors del Principat ha començat amb derrota, malgrat que cal dir que tots ells s’han enfrontat amb rivals superiors. Tant sols en Daniel Jose, que jugava amb el suec Fredrik Widlund, ha estat la sorpresa negativa per part dels nostres jugadors.

Demà a les 16:00 hores la segona ronda, i recordem que pel matí es farà, a partir de les 10:00, el Gran Prix d’Escacs d’Andorra, a la Plaça del Poble, un espectacular torneig amb partides de cinc minuts per jugador.