El gran mestre Kiril Georgiev guanyador del torneig

Aquest diumenge pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i el Banc Sabadell d’Andorra s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides, que com sempre, i malgrat el vent que en diversos moments del matí a bufat, s’ha celebrat a l’aire lliure, a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella.

Gran Prix 2012

Vista de la Plaça del Poble d'Andorra

Aquesta edició ha incrementat lleugerament la participació respecte el 2011, arribant als 75 participants, la majoria d’ells jugadors de l’Open Internacional. D’aquesta llista destacaven precisament els que finalment s’han endut les tres primeres places, Georgiev, Granda, Iturrizaga.

Kiril Georgiev (BUL) - Primer classificat

Kiril Georgiev (BUL) - Primer classificat

Tenint en compte el ritme ràpid d’aquesta competició no són d’estranyar resultats poc habituals, i així des del començament les sorpreses s’han produït constantment i de fet el torneig no ha tingut un dominador clar en cap moment.

Finalment els jugadors més forts del torneig s’han trobat a les primeres taules i qui ha pogut treure els millors resultats ha estat el búlgar Kiril Georgiev, número u del rànquing de l’open internacional, que ha guanyat el torneig en solitari al acabar amb 7,5 punts de les 8 partides disputades.

Eduardo Iturrizaga (VEN) - Segon classificat

Eduardo Iturrizaga (VEN) - Segon classificat

El segon lloc, també en solitari, ha estat pel gran mestre veneçolà Eduardo Iturrizaga amb 7 punts. La tercera plaça, en canvi, ha estat compartida entre Julio Granda i el mestre internacional alemany Joerg Wegerle, però el millor coeficient de desempat ha afavorit al gran mestre peruà.

El darrer premi de la classificació general, ha estat pel gran mestre israelià Artur Kogan amb 6 punts gràcies al millor desempat que li ha permès superar el gran mestre d’Ucraïna Solodovnichenko, el mestre fide de Veneçuela Felix Jose Ynojosa i el mestre internacional francès Adrien Demuth.

Julio Granda (PER) - Tercer classificat

Julio Granda (PER) - Tercer classificat

Els resultats més destacats dels jugadors del Principat han estat per Oscar de la Riva, millor local amb 5,5 punts, Marc Simonet amb 5 i Peter Fassnacht amb 4,5. Els premis especials per trams ELO han estat per Pedro Ramón Reyes (Veneçuela, Millor 2150-2299), Miguel Bas (Espanya, Millor 2000-2149), Ruediger Thoene (Alemanya, Millor 1850-1999) i Sergio Gimeno (Espanya, Millor 1700-1849).

Oscar de la Riva (AND) - Primer jugador local

Oscar de la Riva (AND) - Primer jugador local

Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sabadell d’Andorra i esperem que aquest torneig pugui veure moltes més edicions.

Classificació final:
Class.	Nom				Fed.	T.	ELO	Punts
1	Georgiev, Kiril		    FRA	g	2680	7,5
2	Iturrizaga, Eduardo		VEN	g	2628	7
3	Granda, Julio			PER	g	2657	6,5
4	Wegerle, Joerg      	GER	m	2421	6,5
5	Kogan, Artur			ISR	g	2587	6
6	Solodovnichenko, Yuri		UKR	g	2598	6
7	Ynojosa, Felix Jose		VEN	f	2374	6
8	Demuth, Adrien			FRA	m	2460	6
9	De La Riva Aguado, Oscar	AND	g	2540	5,5
10	Panelo, Marcelo      	ARG	m	2452	5,5
Fins 75 jugadors