Cinc jugadors al capdavant del torneig

La ronda d’avui s’ha tancat prop de les nou de la nit amb la partida del tauler número u que enfrontava als dos darrers guanyadors de l’obert internacional, els grans mestres Julio Granda (PER) i Andrey Vovk (UKR) que han signat les taules després de 82 moviments.

La partida ha estat clarament dominada pel jugador peruà, qui amb les peces blanques i després de treure al seu rival de les variants d’obertura més conegudes (ha jugat una obertura Larsen, que darrerament està guanyant molta popularitat!), ha arribat a una posició de mig joc on ha sabut treure un lleuger avantatge gràcies als seus amplis coneixements estratègics. Ha materialitzat aquest avantatge guanyant un peó i tot semblava indicar que s’enduria la victòria. Però els destrets de temps i l’aferrissada defensa del jugador ucraïnès han acabat duent la partida a l’empat.

20150722 Andrey & Yuri Vovk (UKR)

Germans Yuri i Andrey Vovk (UKR)

El grup capdavanter el completen els grans mestres Arthur Kogan (ISR) i Yuri Vovk (UKR), gràcies a les taules d’avui en el segon tauler, en una partida on el jugador israelià ha desaprofitat el seu avantatge. Per la seva part, el número u del torneig, el gran mestre Vlasilav Tkachiev (FRA) s’ha incorporat als líders després de la seva victòria davant el mestre internacional veneçolà Daniel Pulvett, compartint tots ells 4½ punts.

20150721 Eduardo Iturrizaga (VEN)

Eduardo Iturrizaga (VEN)

Degut a que tots els taulers entre el 4 i el 7 han finalitzat amb taules, s’ha format un grup perseguidor molt ampli amb setze jugadors empatats amb 4 punts, ja què s’han afegit molts del grup de tres punts que avui han aconseguit la victòria.

20150721 Pierre Barbot (FRA)

Pierre Barbot (FRA)

Per la part alta no han hagut moltes sorpreses, però sí que destacaríem a tres jugadors en concret. Per una banda el mestre FIDE català Joan Trepat, que es troba en el grup de quatre punts al fer taules avui davant el gran mestre francès Maxime Lagarde amb les peces negres.

També el jove jugador francès Thomas Chargelegue, que ha fet taules amb el mestre internacional israelià Mark Berkovich, i continua puntuant per tant amb jugadors superiors.

I per acabar el jugador espanyol Rafael Cortes, que li ha tret unes taules al mestre FIDE basc Sergio Trigo i que al igual que el jugador francès anterior, està puntuant amb eficàcia contra jugadors teòricament superiors.

20150722 Rafael Cortes (ESP)

Rafael Cortes (ESP)

A la part andorrana, Esteve Mateu continua amb 2½ punts al desaprofitar una bona posició davant el mestre FIDE francès Daniel Laclau. Bones victòries, en canvi, de Raül García, Daniel José i Joan Fernández, i per tant tots ells es troben amb 3 punts.

Amb dos punts trobem en Valentí Riba i l’Alex Alcon que ha superat al també andorrà Josep Mª Gorgues, mentre que Francesc Rechi, Maria Galera, Joan Moscoso i Benet Pantebre tenen 1½ punts.

20150721 Raul Garcia (AND)

Raul Garcia (AND)

Avui degut a la tempesta no s’ha pogut realitzar la barbacoa prevista a la piscina de l’hotel Sant Gothard, i ha quedat aplaçada per demà a les vint hores, si la meteorologia ho permet.

20150721 Louis Pignataro (FRA)

Louis Pignataro (FRA)

20150722 Entrevista ATV - Anna Rudolf

Entrevista ATV amb la WGM Anna Rudolf (HUN)

20150722 Entrevista ATV - Arthur Kogan

Entrevista ATV amb el GM Arthur Kogan (ISR)