Victòria davant Guernsey que ens permet recuperar posicions

A la ronda de la tarda s’ha guanyat a l’equip de Guernsey per 3½ a ½, recuperant així part dels punts perduts a la ronda del matí. L’equip de Guernsey, però, és molt més fluix que el de Luxemburg i per tant les partides a priori no es preveien tant complicades, fet que és d’agrair quan es juguen dues partides al mateix dia, ja que el cansament dels jugadors acostuma a fer-los cometre més errades de l’habitual.

L'equip de Guernsey

L'equip de Guernsey

El primer en acabar ha estat David Monell. El seu rival ha entrat en una línia que el nostre jugador coneix perfectament, i no ha jugat les millors, pel que el David ha controlat la posició sense problemes. A més li han fet un error tàctic i la partida s’ha acabat de cop al perdre material.

Els diferents encontres

Els diferents encontres

Més tard ha finalitzat la partida d’en Raul, qui no ha quedat gaire be en l’obertura doncs li han jugat una millora sobre una variant que ambdós jugadors ja havien tingut al tauler fa dos anys. Després d’algunes maniobres la posició del nostre jugador semblava que aguantava, però un sacrifici de peó a canvi de la iniciativa l’ha fet empitjorar notablement, tot i no perdre res concret. En aquell moment el seu rival li ha ofert taules, i el Raul ha pres la millor decisió acceptant-les.

L'equip d'Andorra

L'equip d'Andorra

En el primer tauler l’Òscar ha guanyat amb molta facilitat. El seu rival ha repetit el mateix sistema de joc que ja varen jugar ara fa dos anys en el mateix torneig a Andorra, però novament les negres han igualat còmodament i poc després han pres la iniciativa. En una posició amb lleuger desavantatge les blanques han comés una greu errada tàctica perdent material i la partida.

La darrera partida en acabar ha estat la del Francesc Rechi que tot just avui ha debutat el el quart tauler donant descans a en Daniel Jose. En Francesc ha sortit de l’obertura amb una posició igualada, però ha sabut maniobrar amb les seves peces a la recerca de les millors caselles, aconseguint així un lleuger avantatge. Aleshores el seu rival ha passat per alt un tema tàctic que li ha permès guanyar un peó e iniciar un atac sobre el rei rival. Finalment l’atac ha resultat decisiu obtenint així la tercera victòria del matx.


M. 8 GCI Elo 6 AND Elo ½ : 3½
2.1 CM Rowe Peter 1992 GM De la Riva Aguado Oscar 2534 0 – 1
2.2 CM Kirby Peter J 1997 FM Garcia Raul 2213 ½ – ½
2.3 Hale Andrew 0 Monell Camarasa David 2206 0 – 1
2.4 Smith David W F 1746 Rechi Perez Francesc 1942 0 – 1


Part de l'illa on està Vidareidi, poble on es juga el torneig

Part de l'illa on està Vidareidi