Oscar de la Riva i Robert Alomà comparteixen la primera plaça del torneig

Entre aquest dissabte 17 per la tarda i diumenge 18 pel matí, s’ha celebrat al local social del GEVA una nova edició del Campionat Absolut d’Andorra. El torneig s’ha jugat amb un ritme de 20 minuts per jugador amb increment de 10 segons per jugada on han pres part 21 jugadors realitzant-se vuit rondes de joc.

En aquesta ocasió el torneig ha resultat molt emocionant i disputat ja que de fet s’ha hagut d’esperar fins la darrera ronda per conèixer el guanyador ja que diversos jugadors mantenien opcions d’assolir la primera plaça. Finalment Oscar de la Riva i Robert Alomà han acabat amb 7 punts, compartint la primera plaça, ja que fins i tot han empatat en els diversos sistemes de desempat que s’han aplicat. Els seus resultats han estat molt similars, amb taules en la seva partida directe, i taules enfront el tercer classificat, en Daniel José.

De fet, en Daniel ha fet un resultat molt bo i ha mantingut bones opcions d’obtenir el primer lloc gairebé fins el final. Cal dir que fou el primer jugador que es va destacar en solitari amb 4 punts en les 4 primeres rondes, i després va saber mantenir la primera posició fent taules amb els dos favorits, Oscar de la Riva i Robert Alomà, en dues posicions inferiors i difícils de defensar, però on va saber aguantar la pressió. La tercera plaça, però, ha estat fruit de cedir un empat en la setena ronda davant Marc Morente, allunyant-se així de la primera plaça.

Quatre jugadors han compartit el quart lloc. En aquest grup trobem jugadors experimentats com en Joan Fernández, el nou jugador Juan Guerra que fa poc que es troba al Principat, el Campió juvenil, en Valentí Riba, i qui sense cap mena de dubte ha estat la revelació del torneig, en Josep Maria Ribera que ha acabat en un meritori cinquè lloc i ha demostrat que es troba en una clara progressió en el seu joc.

Pel que fa als premis per edats, en Valentí Riba ha estat el millor sub16, Josep Maria Ribera millor sub14, Àlex Alcón millor sub12 i Marc Martínez millor sub10. A continuació poden veure algunes fotos mentre que la classificació i resultats es troben a chess-results.

20151018 Campionat Absolut d'Andorra

Sala de joc al local del GEVA

20151018 Campionat Absolut d'Andorra

Robert Alomà vs Oscar de la Riva

20151018 Campionat Absolut d'Andorra

Josep Mª Ribera, una gran actuació!

20151018 Campionat Absolut d'Andorra

Campionat Absolut d'Andorra