Clara derrota davant Luxemburg

En aquesta jornada matutina hem tingut un lluitat i llarg encontre davant la selecció de Luxemburg ja que aquest no s’ha decidit fins passat el primer control de temps, passades les quatre hores de joc.

Oscar de la Riva vs Michael Wiedenkeller

Oscar de la Riva vs Michael Wiedenkeller

L’Oscar ha estat el primer en acabar al signar les taules enfront el mestre internacional Michael Wiedenkeller després de poc més de dues hores de joc. El jugador del Principat no recordava amb precisió la teoria de la variant plantejada pel seu rival i al no triar la variant més complicada s’han produït simplificacions de material que han dut la partida a una posició totalment igualada on cap dels dos podia jugar per la victòria.

Fred Berend vs Raul Garcia

Fred Berend vs Raul Garcia

En Raül ha plantejat un sòlid esquema de la Defensa Eslava per contrarestar la iniciativa del rival, però un error posicional li ha fet cedir l’espai i aleshores s’ha vist obligat a defensar-se al llarg de molta estona en una posició en que no tenia cap tipus de contrajoc. La partida ha entrat en complicacions tot just quan ambdós jugadors es trobaven amb destrets de temps ja que el mestre internacional luxemburguès, Fred Berend, ha preparat les peces per obrir la posició i aprofitar així la millor disposició de les seves peces. A partir d’aquí les amenaces han estat cada cop més difícils d’aturar i finalment les blanques han obtingut la victòria gràcies a la col.locació del rei negre que no ha pogut escapar de la xarxa de mat.

David Monell vs Elvira Berend

David Monell vs Elvira Berend

Per la seva banda, en el tercer tauler, en David Monell ha comès una greu errada en plena obertura que l’ha dut ha perdre un peó. Malgrat tot ha optat per lliurar un segon peó amb l’objectiu de complicar la partida i obtenir així algunes opcions en el mig joc. Tot i que potser la seva rival no ha encertat amb les millors jugades, ha sabut simplificar correctament per arribar a un final amb peó d’avantatge i millor coordinació de peces. La resistència d’en David, però, ha donat els seus fruits recuperant el peó gràcies a un error del seu rival que fins i tot li ha donat una increïble opció tàctica de guanyar la partida. Malauradament en David no l’ha vist i s’ha deixat una peça abandonant tot just després.

Daniel Jose

Daniel Jose vs Claude Wegener

En el quart tauler en Daniel Jose ha anivellat la posició després de l’obertura, però degut a les amenaces del rival ha hagut de jugar amb cura. Quan semblava que havia obtingut una posició molt avantatjosa en un final de torre i cavall amb peó de més ha comès una greu errada que ha permès el seu rival recuperar el material capgirant el final quedant-se amb desavantatge. Les simplificacions posteriors han dut la partida a un final de torres tècnicament guanyat i el representant de Luxemburg no ha desaprofitat la situació per endur-se el punt.

M. 6 AND Elo 7 LUX Elo ½ : 3½
5.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2534 IM Wiedenkeller Michael 2471 ½ – ½
5.2 FM Garcia Raul 2213 IM Berend Fred 2366 0 – 1
5.3 Monell Camarasa David 2206 WGM Berend Elvira 2328 0 – 1
5.4 Jose Queralto Daniel 2111 FM Wagener Claude 2232 0 – 1
20110816_Vidareidi_07

Vistes de Vidareidi...