Ferran Gras es proclama campió de la present edició

Enguany han participat 21 jugadors que han lluitar durant 7 rondes per obtenir les primeres places.

Precisament els jugadors més experimentats van ocupar el podi, Ferran Gras, Eric Casanovas i Maria Galera.
La partida decisiva es va jugar a la 4ta ronda on s’enfrontaven en Ferran Gras i l’Eric Casanovas (campió del any 2013). La partida va ser una lluita teòrica en la defensa Escandinava, on un error de les negres (Ferran) al començament podria haver canviat el curs dels esdeveniments, però l’Eric no el va detectar i a partir d’aquí en Ferran va agafar les regnes de la posició i va anar incrementat la pressió posicional, fins definir tàcticament quan els dos jugadors disposaven de pocs minuts en el rellotge.

Quan semblava que ja estava tot decidit, a la sisena ronda en Ferran es va portar un petit ensurt, ja que no va passar de les taules amb el Carlos Saez. D’aquesta manera l’última ronda va ser mol emocionant, però finalment no es va produir cap sorpresa més.

Destacar la quarta plaça d’en Carlos Saez, ja que és el seu primer any en aquestes competicions i va superar a jugadors amb més experiència.

A continuació poden consultar l’enllaç a chess-results amb la classificació final del torneig:

Ferran Gras, campió Juvenil d'Andorra 2014

La partida decisiva, Eric Casanovas vs Ferran Gras

Vista de la sala de joc...

Vista de la sala de joc...