Lluitadíssim empat contra Mònaco

La jornada d’avui ens ha emparellat contra la selecció de Mònaco, un equip contra el que Andorra està més que habituat a jugar-hi. L’encontre no ha defraudat i finalment ha acabat 2-2 amb les quatre partides decidides.

20110818_Ronda05_02

Andorra vs Mònaco

La partida que Raül Garcia jugava en el segon tauler ha estat la primera en finalitzar i precisament amb un resultat contraris als nostres interessos. Defensant les peces negres el jugador andorrà tenia una posició lleugerament inferior però amb possibilitats de defensa quan una greu errada de càlcul ha permès al seu rival guanyar material i forçar així l’immediat abandonament.

20110818_Ronda05_05

Andorra vs Mònaco

La victòria d’en David Monell en el tercer tauler ha servit per igualar el matx poc després. Amb l’estil que ja ens té acostumats en David ha sacrificat un peó per obtenir la iniciativa a canvi en una típica posició de la Defensa Grunfeld. Davant les complicacions el seu rival no ha encertat amb la millor defensa i molt aviat s’ha vist sota un fort atac que el jugador del Principat ha sabut conduir correctament fins guanyar material que ha resultat decisiu.

20110818_Ronda05_09

Andorra vs Mònaco

En el primer tauler l’Oscar donava avantatge en el marcador gràcies a la seva victòria amb les peces blanques enfront el gran mestre Igor Efimov. En una posició on gaudia d’un clar avantatge el seu rival ha passat per alt un tema tàctic el que ha portat la partida a una posició amb avantatge decisiva que l’Oscar ha sabut rematar amb claredat.

El matx ha acabat amb la derrota d’en Daniel Jose en el quart tauler després de defensar durant molta estona una posició inferior. En Dani no ha tingut sort avui ja que s’ha ficat de ple en la preparació del seu rival que ha guanyat la partida gràcies als seus coneixements teòrics.

Un cop passada la cinquena ronda ens trobem en el quart lloc de la classificació, amb 11,5 punts. El torneig està liderat per Luxemburg amb 19, el segon lloc és per les Illes Fèroe amb 17 i la tercera plaça és per Mònaco amb 14,5. Malgrat les diferències cal dir que els tres equips capdavanters encara no s’han enfrontat entre ells i per tant esperem retallar la distància en les properes jornades.

Demà tenim jornada doble, a les 10:00 i a les 16:00, a la població de Klaksvik que es troba a uns 30 minuts en bus i per tant fins que no tornem per la nit a l’hotel no podrem fer la crònica dels dos encontres.


M. 6   AND Elo 9   MNC Elo 2 : 2
4.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2534 GM Efimov Igor 2428 1 – 0
4.2 FM Garcia Raul 2213 Villegas Pierre 2255 0 – 1
4.3 Monell Camarasa David 2206 Nelis Jean-Francois 2201 1 – 0
4.4 Jose Queralto Daniel 2111 FM Van Hoolandt Patrick 2166 0 – 1


20110818_Vidareidi_18

L'Arc de Sant Martí...

20110818_Vidareidi_14

L'església vista des de la part alta...