Victòria per la mínima enfront Hondures

Bo. 124 HON  Honduras (HON) Rtg 89 AND  Andorra (AND) Rtg 1½:2½
57.1 FM Colindres Daniel 2233 GM De La Riva Aguado Oscar 2521 0 – 1
57.2 IM Urbina Ricardo 2226 FM Simonet Marc 2277 1 – 0
57.3 FM Huguet Sergio 2142 FM Garcia Raul 2236 ½ – ½
57.4 Medina Ucles Ernesto Efrain 0 Jose Queralto Daniel 2105 0 – 1

L’equip d’Andorra ha aconseguit en la jornada d’avui la seva primera victòria del torneig enfront un equip teòricament més fluix que tot i així ens ha donat moltes dificultats.

20100922_06

L'equip sota la bandera del Principat

Hondures surt en el lloc 120 del rànquing inicial, i la victòria ajustada per 2.5 a 1.5 ha estat un viu reflex del que ha passat a les quatre partides i segurament una mostra que els jugadors rivals, malgrat tenir un ELO més baix, són jugadors complicats i competitius.

20100922_04

Daniel Jose i Marc Simonet amb Daria a la sala de joc

Al voltant de les dues hores de joc ha finalitzat la primera partida del matx, les taules de Raül Garcia amb les peces negres enfront Sergio Huguet en el tercer tauler. El rival d’en Raül, que com a curiositat podem dir que va jugar l’open d’Andorra del 2003, ha utilitzat un sistema Alapin per combatre la defensa Siciliana. L’obertura ha dut el mig joc a una posició molt simplificada i una sèrie successiva de canvis de peces ha portat cap a un final totalment igualat.

20100922_14

Honduras vs Andorra

Poc després l’Oscar, en el primer tauler, posava per davant l’equip gràcies a la seva victòria davant Daniel Colindres. Mitjançant una defensa India de Rei el jugador del Principat ha pres la iniciativa gràcies a un interessant sacrifici de qualitat. De fet el seu rival no ha encertat amb la millor defensa i poc després s’ha arribat a una posició desesperada per les blanques que s’han vist dins d’una xarxa de mat inevitable.

La tercera partida en acabar ha estat la derrota en el segon tauler de Marc Simonet amb el Mestre Internacional Ricardo Urbina. En Marc ha sacrificat un peó en el mig joc confiant en activar la seva parella d’alfils, però el cert és que el seu rival s’ha defensat correctament neutralitzant la iniciativa. Poc a poc a aconseguit organitzar les seves peces per acabar obtenint un fort atac sobre l’enroc del Marc que no ha pogut fer res per evitar la derrota.

20100922_41

La darrera partida del matx, Daniel Jose vs Ernesto E. Medina

Després d’aquest resultat el matx quedava empatat i per tant la partida d’en Daniel Jose resultava decisiva. De fet després de la derrota del seu company la posició d’en Daniel era gairebé guanyadora i tant sols una greu errada podia espatllar la seva victòria. Afortunadament en Daniel ha mantingut en tot moment el control de la posició acabant imposant-se amb claredat al seu rival, Ernesto E. Medina.

20100922_03

Stand promocional del vigent president de la FIDE

Aquesta victòria ha resultat important per recuperar posicions i guanyar confiança de cara als propers encontres.
Sobre el torneig cal comentar que de moment la organització està treballant força be. Les dues sales de joc són àmplies i còmodes. Tot i així en aquests moments el més interessant està passant als passadissos ja que d’aquí uns dies hi ha les eleccions a la FIDE i a la ECU i per tant totes les candidatures estan treballant de valent per aconseguir la majoria de vots necessària.

20100922_21

El noruec Magnus Carlsen, número 1 del món

20100922_10

El capità d'Espanya femení amb part de les seves jugadores...

20100922_42

Lujan vs Sharevich, del matx Argentina vs Bielorússia