Empat en el darrer moment davant un rival superior

Bo. 89 AND  Andorra (AND) Rtg 72 ICS  ICSC (ICSC) Rtg 2 : 2
46.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2521 GM Gruenfeld Yehuda 2464 1 – 0
46.2 FM Simonet Marc 2277 IM Collutiis Duilio 2447 1 – 0
46.3 Jose Queralto Daniel 2105 Klasan Vladimir 2393 0 – 1
46.4 Santamaria Vicens 2085 IM Salov Sergej 2271 0 – 1

Avui dijous 23 s’ha jugat la 3ª ronda on jugàvem amb la forta i un tant curiosa selecció de la ICSC, representant de la associació internacional de sords, que té el rànquing 72. Tenen un equip força equilibrat amb un gran mestre i dos mestres internacionals.

DSC00408

Les banderes al vent enfront el pàrquing d'autobusos de la sala de joc...

La primera partida en acabar ha estat la d’en Daniel José amb Vladimir Klasan, qui després d’una obertura ha arribat a una posició sense massa perspectives però on no hi havia desequilibris importants. Tot i així ha comés una errada tàctica que l’ha deixat en posició desesperada per la pèrdua forçada de peons, i ven aviat ha hagut d’abandonar.

La segona partida en acabar ha estat la d’en Vicens Santamaria amb el veterà mestre internacional Sergej Salov. Ha plantejat una defensa Pirc i el seu rival ha usat l’atac austríac. Ha entrat en unes complicacions on era difícil de preveure el resultat, però no ha sabut trobar un pla correcte i el seu rival l’ha superat.

DSC00396

Andorra vs ICSC

La tercera partida ha estat la bona victòria d’en Òscar de la Riva en front el també gran mestre Yehuda Gruenfeld, on des de l’obertura tenia certa avantatja posicional que ha anat augmentant poc a poc fins guanyar una qualitat per un error d’avaluació tàctica del seu rival. La posició s’ha simplificat i no ha tingut més problema per imposar el material de més.

La quarta partida en acabar, la d’en Marc Simonet contra el mestre internacional Duilio Collutiis ha durat molta més estona de l’habitual i ha estat de les darreres en acabar amb més de cinc hores. Ha aconseguit millor posició amb peces negres i a més el seu rival en un descuit s’ha deixat una qualitat. Tot i així la posició s’ha anat simplificant i la manca de material i punts d’atac clars dificultava augmentar l’avantatja. Poc a poc ha aconseguit un objectiu d’atac, un peó que protegia el rei, i el seu rival no ha trobat forma de defensar la posició.

El nostre rival de demà és el més fort encara equip de Indonèsia, que té el rànquing 67 i avui ha perdut per la mínima amb Eslovènia, el 29 del rànquing, i ahir va empatar amb Israel, 11 del rànquing.

20100921_29

La gran mestre russa Aleksandra Kosteniuk

Pel que fa a la classificació general hi ha tot d’equips amb tots els matx guanyats, entre els que destaquen Rússia I, II i III, Xina, Armènia, Holanda, Noruega, Espanya i Estats Units, fins 14 equips.

DSC00154

Marc Simonet amb Daria i Dasha

DSC00395

L'equip femení d'Equador

DSC00404

Anglaterra vs Sud-Àfrica

DSC00401

Arianne Caoli vs Deysi Cori (AUS vs PER)