La victòria final ens permet recuperar moltes posicions a la classificació

11ena Ronda el 25/11/2008 a les 10:00
M. 135 BER Bermuda (BER) Elo 100 AND Andorra (AND) Elo 1 :3
58.1 CM Faulks Nick 2100 GM De La Riva Aguado Oscar 2537 0-1
58.2 Bradshaw Kumi 1835 FM Garcia Raul 2257 0-1
58.3 CM Lill Sami 1885 Jose Queralto Daniel 2125 1-0
58.4 Dill James 2093 Santamaria V 2106 0-1

La partida d’en Daniel ha estat un Gambet de Dama Acceptat on la línia plantejada requeria molt de compte per no quedar en una posició inferior, i de fet no ha jugat la millor opció i sense massa dificultat ha quedat en posició perduda tàcticament.

Bermuda vs Andorra

Bermuda vs Andorra

A la partida d’en Raül el seu rival ha jugat una defensa de forma passiva el que ha permès prendre la iniciativa al nostre jugador. Mitjançant la seva millor posició ha clavat un peó que si ve les negres l’han intentat protegir no ho han pogut fer per molt temps, i a més en Raül ha millorat encara el control del tauler, el que li ha permès preparar un atac de mat que no es podia defensar.

En Vicens ha jugat de forma activa ben aviat doncs el seu rival li ha donat punts de contacte explotables, el que ha aprofitat molt be guanyant un peó a la jugada 17. A partir d’allí ambdós rivals han donat varies voltes amb les peces per mirar de millorar la seva posició, però el nostre jugador no ha tingut massa problema per mantenir l’avantatge, i després que el negre debilites la posició del seu rei no ha tingut problema per explotar les noves circumstancies per imposar-se tàcticament.

La partida de l’Òscar ha estat una Defensa Siciliana mitjançant la qual el nostre jugador ha acabat trobant la forma d’activar-se i guanyar un peó en una combinació basada en l’explotació d’alguns errors posicionals. Després s’ha simplificat la posició i el blanc encara ha comés un altre error perdent més material, abandonant en poques jugades.

La victòria en aquesta darrera jornada ens permet recuperar moltes posicions de cara a la classificació final. Abans de la ronda ens trobàvem en el lloc 117 i és possible que amb els 9 punts aconseguits (3 victòries, 3 empats i 5 derrotes) la classificació final estigui al voltant del lloc número 100, que era tot just el nostre rànquing inicial.

Rússia vs Espanya

Rússia vs Espanya

Pel que fa a la classificació final de la olimpíada, el guanyador ha estat la selecció d’Armènia amb 19 punts, que revalida així el títol aconseguit ara fa dos anys a Torí. Està clar que l’equip armeni era un dels favorits pel triomf, però a molts ha sorprès la fluixa actuació de Rússia, número 1 del rànquing i amb un equip veritablement molt potent que s’ha quedat amb 16 punts, després de que avui no passés de l’empat enfront Espanya que dit sigui de pas ha tingut una excel·lent actuació.

Totes les partides en directe a partir de les 15:00 hores

Resultats, emparellaments i classificacions

Magnus Carlsen, 1r tauler de Noruega

Magnus Carlsen, 1r tauler de Noruega

Chen Yan Fong de Taipei, el més jove del torneig!

Chen Yan Fong de Taipei, el més jove del torneig!

Leko, Polgar i Almasi, 1rs taulers d'Hongria

Leko, Polgar i Almasi, 1rs taulers d'Hongria