Derrota davant l’equip de Rússia 3

Bo. 89 AND  Andorra (AND) Rtg 14 RUS  Russia 3 (RUS3) Rtg ½ :3½
14.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2521 GM Motylev Alexandr 2694 0 – 1
14.2 FM Simonet Marc 2277 GM Rublevsky Sergei 2683 ½ – ½
14.3 FM Garcia Raul 2236 IM Pridorozhni Aleksei 2556 0 – 1
14.4 Jose Queralto Daniel 2105 GM Kabanov Nikolai 2500 0 – 1

A les 15:00 hores de Khanty-Mansyisk ha començat la primera ronda d’aquesta 39ena olimpíada d’escacs. Precisament, l’equip del Principat s’ha vist jugant en el seu debut contra Rússia 3 que recull la selecció dels jugadors d’Ugra, la regió que organitza el torneig.

Habitualment quan un s’enfronta a un equip local es troba en la majoria de casos amb jugadors més fluixos, però aquest no era precisament el cas dels nostres rivals, ja que l’equip surt en el lloc 14è del rànquing inicial i forma l’equip amb 4 grans mestres i un mestre internacional. Per aquesta ronda inaugural han donat descans al seu primer tauler, Dimitry Jakovenko, amb un ELO de 2726. Tot i la baixa l’equip estava integrat per Motylev (2694), Rublevsky (2683), Pridorozhni (2556) i Kabanov (2500).

20100921_02

L'equip abans d'entrar a la sala de joc...

El resultat final, derrota per 3.5 a 0.5, pot donar a pensar que han guanyat còmodament, però el cert és que han hagut de treballar de valent en totes les partides per acabar imposant-se per aquest resultat.

La primera partida en acabar ha estat la del tercer tauler, on en Raül Garcia s’ha vist clarament superat pel seu rival. De fet ha sortit de l’obertura amb una posició passiva, i malgrat que s’ha defensat finalment les negres han trobat la manera d’entrar en la seva posició, havent d’abandonar unes jugades més tard.

20100921_07

Andorra vs Rússia 3

En Daniel Jose, en el quart tauler, ha perdut per temps al rebassar el límit abans de la jugada quaranta. Malgrat que la posició era lleugerament inferior el seu rival encara tenia que maniobrar molt ja que no era senzill superar la barrera de les negres.

En el segon tauler en Marc Simonet ha puntuat, entaulant la seva partida, enfront un experimentat jugador que el superava en prop de quatre-cents punts d’ELO. De fet Rublevsky ha jugat olimpíades amb l’equip A del seu país el que demostra el seu nivell de joc. La partida ha estat molt complexa, ja que en Marc ha realitzat un temàtic sacrifici de qualitat en una defensa Francesa variant Tarrash, obtenint una posició amb opcions de contrajoc, com així ha sigut. Tot i que el seu rival ho ha intentat encara ha tingut sort de trobar la manera de fer taules mitjançant un escac perpetu.

La darrera partida en acabar, poc després que la del Marc, ha estat la de l’Oscar en el primer tauler. El jugador del Principat ha desaprofitat una bona posició en els destrets de temps, on s’ha deixat el peó que duia d’avantatge. Tot i així una defensa correcte li podia haver ofert molt bones opcions de taules, però una segona errada ha resultat definitiva i ha proporcionat al seu rival una xarxa de mat que ha resultat decisiva.

El debut es pot considerar molt positiu, ja que tot i la derrota, els jugadors han pogut obtenir bones posicions enfront rivals d’entitat i de cara a agafar el ritme del torneig aquesta actitud pot influir positivament.

Per la resta, tots els equips teòricament favorits han superat els seus rival, i de moment la ronda ha estat un mer tràmit.

20100920_41

Inauguració de la 39ena olimpíada d'escacs.

20100920_47

Inauguració de la 39ena olimpíada d'escacs.

20100921_25

El Gran Mestre espanyol, Jordi Magem.