Important victòria enfront Malàisia

Bo. 89 AND  Andorra (AND) Rtg 86 MAS  Malaysia (MAS) Rtg 2½ : 1½
47.1 GM De la Riva Aguado Oscar 2521 IM Mas Hafizulhelmi 2422 1-0
47.2 FM Simonet Marc 2277 IM Mok Tze-Meng 2416 ½-½
47.3 FM Garcia Raul 2236 Tan Khai Boon 2160 1-0
47.4 Santamaria Vicens 2085 FM Long Peter 2302 0-1

Avui hem jugat la 9ª ronda contra Malàisia, un equip de rànquing similar al nostre. Hem guanyat per la mínima amb diverses partides interessants.

andorra-malasia_9

Andorra vs Malàisia

El rival de l’Òscar ha plantejat una variant Najdorf de la Siciliana, aconseguint estabilitzar la posició amb opcions equilibrades per ambdós jugadors. Quan estaven entrant en el final després de varies simplificacions, el rival ha fet una errada cedint un peó i la iniciativa. Llavors l’Òscar ha simplificat encara més la posició i el negre ha acabat perdent per temps en posició guanyada pel nostre jugador.

El Marc s’ha vist sorprès per l’elecció del seu rival d’una variant que no juga habitualment contra la Francesa del nostre jugador. Poc després, però, el Marc ha trencat en el centre i ha aconseguit una avantatja lleugera, però després d’alguns canvis no ha trobat com continuar i han signat taules.

andorra_9b

La partida del primer tauler, De la Riva Oscar vs Mas Hafizulhelmi

Al Raul li han plantejat una Indobenoni, però el seu rival ràpidament ha perdut un peó per un cop tàctic que no ha vist. Després d’això el nostre jugador no ha donat cap oportunitat de contrajoc i ha guanyat més material i la partida.

En Vicens no ha sortit be de l’obertura i el seu rival ha obtingut ben aviat un atac alhora al centre i als flancs que poc després s’ha traduït en guany de material. El nostre jugador ha intentat resistir però la posició no donava per massa i ha perdut més material i la partida.

Després de la victòria d’avui hem igualat la puntuació final de les darreres olimpíades a Dresde, i encara tenim dues rondes per millorar aquest resultat.

En un altre ordre de coses, en l’assemblea de la ECU (European Chess Union) d’ahir va resultar elegit el candidat de Bulgària, Silvio Danailov. Per tant la candidatura on el nostre vicepresident J.A. Obregon prenia part no ha assolit l’objectiu.

ukraina_9

El líder del torneig, la selecció d'Ucraïna

russia_f_9

L'equip femení de Rússia, líder de la seva competició

roda_prensa_president_fide

Roda del premsa oficial, amb Iliyumzhinov i Karpov

20100929_FIDE Congress_20

El Congrés de la FIDE

20100929_FIDE Congress_12

L'edifici on es realitzen els Congressos