La mala sort ha fet que en aquesta vuitena ronda els dos representants del Principat haguessin de jugar junts. Sempre resulta desagradable jugar contra el teu company quan has fet un viatge tant llarg, però són coses de l’esport i per tant entren dins la normalitat.

La partida ha durat unes dues hores fins que ha acabat amb taules. Esteve ha utilitzat una siciliana variant del Drac Hiperaccelerat per sorprendre al seu company, i en Marc ha triat un esquema sòlid per evitar les complicacions. Com a resultat la posició s’ha simplificat i després del canvi de dames cap dels dos jugadors podia forçar, moment en que s’ha signat l’empat.

Després d’aquest resultat ambdós jugadors es queden amb 4,5 punts a manca de la ronda final en que una victòria els podria fer pujar moltes posicions en la classificació general.

Pel que fa a la lluita per la primera plaça el jugador turc, Engin Topak, no ha passat de les taules en el primer tauler, arribant així amb 7 punts a la ronda final. L’únic jugador que el pot superar és el grec Anastasios Pavlidis que avui ha vençut el seu compatriota Panteleimon Tzouganakis i per tant es situa amb 6,5 punts. La ronda de demà, que començarà a les 10:00 hores, serà, per tant decisiva per les primeres places de la classificació.

20100906_03

Marc Pericas vs Esteve Mateu

20100906_01

El jugador de Turquia Engin Topak, líder provisional

20100905_04

La representant de Portugal, Ana Catarina Liborio