S’acaba el torneig amb victòria d’Esteve Mateu i derrota de Marc Pericas

La darrera jornada no ha començat be degut a la derrota d’en Marc Pericas enfront el jugador grec Ioannis Kalogeris. En Marc ha jugat una defensa Escandinava i el seu rival ha triat un esquema irregular per combatre-la. El fet és que el jugador andorrà ha sortit de l’obertura amb una posició prometedora ja que les blanques tenien problemes per realitzar l’enroc. Malauradament un error de càlcul ha permès que el seu rival li atrapés la dama i la pèrdua de material ha estat determinant per perdre la partida unes quantes jugades després.

Amb aquest resultat en Marc ha acabat el torneig amb el 50% dels punts en el lloc 40 de la classificació general. La seva actuació es pot considerar correcte malgrat que el cert és que ha desaprofitat posicions i per tant podia haver fet algun punt més.

L’Esteve Mateu ha plantejat un atac anglès per combatre la Siciliana Najdorf utilitzada pel seu rival. Després de l’obertura ha sortit amb un lleuger avantatge posicional que ha pogut anar incrementant gràcies al sacrifici d’un peó per obrir vies d’entrada contra l’enroc del rival. La defensa de les negres era difícil i el jugador grec, Charalampos Komninos, no ha trobat les millors jugades perdent la partida de manera contundent.

L’Esteve ha acabat amb 5,5 punts en el lloc 21è i també dóna la sensació que podria haver aconseguit una classificació millor si hagués estat encertat en algunes partides on ha desaprofitat bones posicions.

El torneig ha estat finalment guanyat pel representant de Turquia, Engin Topak amb 7,5 punts, malgrat que ha calgut recórrer al coeficient de desempat ja que ha obtingut la mateixa puntuació que el grec Anastasios Pavlidis, que ha acabat segon. La tercera plaça ha estat pel grec Sebastian Filippas, amb 7 punts.

Cal felicitar l’organització per la bona atenció prestada al llarg del torneig així com l’excel.lent hotel triat per fer l’esdeveniment. La seva intenció és mantenir l’organització pels dos propers anys i per tant esperem poder participar de nou.

20100907_05

Ioannis Kalogeris vs Marc Pericas

20100907_04

Esteve Mateu vs Charalampos Komninos

20100907_01

Els primers taulers; Engin Topak vs Ekaterini Pavlidou

20100907_06

El representant de Portugal, Pedro Filipe Rego