Arrenca el torneig a Tunísia amb la participació de dos jugadors del Principat

Aquest diumenge s’ha celebrat la primera ronda d’aquest campionat que organitza la Federació Francòfona d’Escacs (AIDEF), associació que agrupa més de 40 països d’arreu del món.

La seu del torneig és a Tunísia, mentre que la sala de joc i l’allotjament són a l’Hotel Marillia, situat a una de les zones més turístiques del país, concretament a Yasmine Hammamed, un gran complex de múltiples hotels i atraccions.

El torneig es juga per sistema suís a 9 rondes de partides amb 90 minuts per jugador més 30 segons per cada jugada. A part dels representants de les federacions hi juguen força més jugadors donat que és un open. EL Principat d’Andorra està representat amb dos jugadors, en Francesc Rechi i en Daniel José.

A la ronda d’avui els nostres jugadors han guanyat les seves respectives partides contra dues jugadores de Tunísia sense ELO internacional.

A la partida d’en Daniel després de l’obertura s’ha igualat la posició però la jove jugadora de Tunísia no ha sabut mantenir una posició sana doncs ha fet diversos errors posicionals que li han permès guanyar un peó al nostre jugador i a més quedar en posició d’avantatge quasi decisiva.

La partida d’en Francesc ha sigut un gambit morra refusat. El nostre jugador aprofitant que el rei de la seva rival estava al mig del tauler ha fet un sacrifici de peça per complicar la posició, el que li ha donat opcions d’atac que la seva rival no ha sabut defensar.

Demà dilluns hi ha doble ronda, matí i tarda, on els nostres jugadors tindran partides més complicades.

1r Campionat Individual Països Francòfons

1r Campionat Individual Països Francòfons

1r Campionat Individual Països Francòfons

1r Campionat Individual Països Francòfons

Daniel José Queraltó

Daniel José Queraltó