xxviiiopen

Reagrupament al capdavant del torneig amb 5 punts

Després de la igualtat que ha hagut en aquesta sisena jornada s’ha produït un reagrupament al capdavant de la classificació, on es troben empatats amb 5 punts un grup de 10 jugadors. De fet les quatre primeres partides han acabat en taules i si li afegim les victòries dels jugadors amb 4 punts es justifica que el grup capdavanter sigui tan ampli.

Omar Almeida (CUB) vs Luca Shytaj (ITA)

Omar Almeida (CUB) vs Luca Shytaj (ITA)

Una de les partides més disputades ha estat la que enfrontava el vigent campió, el francès Romain Edouard, amb l’experimentat gran mestre israelià Yaacov Zilberman. El jugador francès ho ha provat fins el final, però la tenaç defensa del seu rival han portat irremeiablement a la partició del punt. També ho ha intentat en Kevin Spraggett, però el seu jove rival, Alexander Ipatov, ha mantingut sempre les opcions de contrajoc, i aquest ha estat suficient per obtenir l’empat. Les altres dues partides, Jorge Cori vs Lázaro Bruzón i Csaba Balogh vs Hicham Hamdouchi han estat dominades pel respecte al rival i per tant cap jugador ha tingut opcions de lluitar per la victòria.

Adina-Maria Hamdouchi (FRA)

Adina-Maria Hamdouchi (FRA)

Entre els nous jugadors que s’han afegit al grup capdavanter cal destacar la presència del mestre internacional italià Luca Shytaj que ha vençut en una bona partida el cubà Omar Almeida i està realitzant un excel.lent torneig, que ben segur, com continuï jugant aquest nivell, li pot acabar proporcionant una norma de gran mestre. Juntament amb els jugadors citats, els altres components del grup capdavanter són els grans mestres Paunovic, Kogan, Narciso i Arizmendi.

Jorge Cori (PER) vs Lazaro Bruzón (CUB)

Jorge Cori (PER) vs Lazaro Bruzón (CUB)

Amb 4,5 punts trobem un nombrós grup de jugadors, i entre ells hi ha el primer jugador del Principat classificat, en Oscar de la Riva, que en aquesta ronda ha signat les taules amb el mestre internacional rus Vasilij Gagarin en una partida força ensopida en la que cap dels dos ha pogut desequilibrar una posició igualada. En aquest grup hi ha algun dels caps de sèrie del torneig, com els grans mestres Csaba Balogh o Kevin Spraggett que avui no han pogut passar de l’empat enfront Hamdouchi i Ipatov respectivament.

Carole Forestier (FRA) vs Sergi Diaz (ESP)

Carole Forestier (FRA) vs Sergi Diaz (ESP)

En Raül Garcia, després de la seva victòria d’avui enfront l’espanyol Jorge Fernández, es col.loca amb 4 punts, mentre que en Vicens Santamaria es troba amb 3,5 punts. Amb 3 punts es troben Joan Fernández i Francesc Rechi. Per part dels jugadors més joves avui cal citar la victòria d’en Francesc López enfront l’anglesa Isobel Sanders, les taules d’Arnau Jansat amb l’irlandés Kevin Burke, i la victòria de la Maria galera davant el català Gerard Morros el que li permet estrenar-se en el torneig.

Charlotte Schoer (BEL)

Charlotte Schoer (BEL)