xxviiiopen

Cinc jugadors al capdavant a falta d’una ronda

La partida de la primera taula entre els grans mestres Hamdouchi (FRA) i Bruzón (CUB) ha acabat en unes ràpides taules, fet que podia permetre al català Narciso liderar en solitari el torneig si guanyava la seva partida. Finalment no ha estat així ja que ha estat precisament el seu rival, el gran mestre serbi Dragan Paunovic, qui ha tingut les opcions de victòria. Les taules finals, en un final de dames, han fet que el gran mestre català igualés amb els dos anteriors amb 6,5 punts.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LO21F3BzRcI[/youtube]

Juntament amb els citats, dos jugadors han pogut afegir-se al grup capdavanter. L’hongarès Csaba Balogh, que ha guanyat l’italià Luca Shytaj, i l’israelià Dan Zoler, que s’ha imposat al seu compatriota Artur Kogan en una llarga partida que ha acabat en un final d’alfils de diferent color on ha trobat la manera d’imposar el seu peó d’avantatge.

Dragan Paunovic (SRB) vs Marc Narciso (ESP)

Dragan Paunovic (SRB) vs Marc Narciso (ESP)

El grup de jugadors perseguidors amb sis punts està integrat per nou jugadors, i per tant tenen opcions, en funció dels resultats i emparellaments de la darrera ronda, d’acabar a les primeres posicions, malgrat que els jugadors amb sis punts i mig són els que ho tenen tot a favor per endur-se la victòria final.

Alekasander Delchev (BUL) vs Veronika Schneider (HUN)

Alekasander Delchev (BUL) vs Veronika Schneider (HUN)

En aquest grup perseguidor hi ha alguns jugadors importants com el francès Romain Edouard, campió de la darrera edició, o els grans mestes Spraggett (CAN), Paunovic (SRB), Almeida (CUB), Arizmendi (ESP), Ipatov (ESP), Jorge Cori (PER) i Zilberman (ISR). Destaca en aquest grup la presència de l’equatoriana Martha Fierro que avui ha vençut el gran mestre català Daniel Alsina novè del rànquig.

Vista sala de joc

Vista sala de joc, Hotel St. Gothard

A l’apartat andorrà com a curiositat hi ha tres jugadors empatats amb la mateixa puntuació, Oscar de la Riva, Raül García i Vicens Santamaria, amb cinc punts. L’Oscar ha perdut avui davant el gran mestre peruà i campió del món sub14 Jorge Cori. El jugador del Principat ha comés una greu errada posicional en una situació equilibrada i això l’ha dut a un final estratègicament perdut on el seu rival no li ha donat cap opció. Raül García ha guanyat amb certa facilitat la belga Hanne Goossens i en Vicens Santamaria que ha guanyat per incompareixença del seu rival.

Carole Forestier (FRA)

Carole Forestier (FRA)

Altres resultats destacats per part dels jugadors andorrans han estat les victòries d’Erlantz Marin, Francesc López, i Diana da Rocha, mentre que en Joan Moscoso i l’Arnau Jansat han fet taules enfront jugadors superiors per rànquing.

Bruce Humphrey (ESP)

Bruce Humphrey (ESP)

Pel que fa al tema dels jugadors que tenen opcions d’obtenir normes internacionals, caldrà esperar als resultats de demà per veure si algun d’ells ho pot aconseguir.