xxviiiopen

Tres jugadors al capdavant de la classificació

La quarta ronda ha deixat al capdavant tant sols tres jugadors amb quatre punts. Kevin Spraggett ha estat el primer en aconseguir la victòria en una complicada partida on sempre ha dut la iniciativa contra el francès Clovis Vernay. Hamdouchi ha hagut de lluitar bastant més per poder tòrcer la defensa del rus Vasilij Gagarin. El últim en afegir-se, després de cinc hores de joc i ser la darrera partida del dia, ha estat la del vigent campió del torneig, el gran mestre francès Romain Edouard. De fet li ha costat molt imposar el peó d’avantatge que el seu rival, el mestre internacional Alexander Ipatov, li ha lliurat a l’obertura, dins d’una variant secundària de la defensa Petroff.

Clovis Vernay (FRA)

Clovis Vernay (FRA)

El grup perseguidor amb tres punts i mig és molt nombrós, i està compost per sis jugadors. En ell destaquen alguns dels caps de sèrie com en Lazaro Bruzón que avui no ha passat de l’empat davant el mestre internacional italià Luca Shytaj. Cal anomenar també la bona actuació de dos jugadors francesos Axel Delorme i Cedric Paci, que ahir ja van obtenir la victòria enfront jugadors superiors i avui han entaulat amb les peces negres enfront dos grans mestres.

Vasilij Gagarin (RUS)

Vasilij Gagarin (RUS)

Podem parlar d’altres resultats destacats com la victòria de Yaacob Zilberman enfront el català Daniel Alsina i les taules del seu compatriota i amic Mark Berkovich davant el número tres del torneig l’hongarès Csaba Balogh.

Eva Baekelant (BEL) vs Joan Trepat (ESP)

Eva Baekelant (BEL) vs Joan Trepat (ESP)

Els millors jugadors andorrans classificats són en Oscar de la Riva i en Raül García amb tres punts. L’Oscar ha fet taules amb les peces negres enfront el mestre internacional italià Roberto Mogranzini. El cert és que no ha tingut opcions de més ja què la solidesa de l’obertura anglesa utilitzada pel seu rival ha simplificat moltíssim la posició fins arribar a una estructura simètrica que cap dels dos jugadors podia arribar a desequilibrar. En Raül ha guanyat amb claredat al jugador espanyol Alejandro Cantabrana en una partida on ha obtingut avantatge posicional que ha estat suficient per la victòria.

Raül García

Raül García (AND)

Amb dos punts i mig trobem Joan Fernández que amb les peces negres i amb una defensa Escandinava ha obtingut el punt davant l’espanyola Edda Beltrán. Els següents jugadors del Principat són Francesc Rechi i Erlantz Marin amb dos punts, després de les seves victòries d’avui. Destacable la d’en Erlantz que ha vençut un jugador amb rànquing internacional, el bielorús Alexey Sevenyuk. Avui també destaquem les segones taules d’en Marc Obregón davant un jugador amb ELO Fide, l’espanyol Joan Mora, i les d’en Valentí Riba davant el seu compatriota Francesc López, i la Diana da Rocha davant el francès Thierry Beranger.

Sala de joc

Vista sala de joc, foto cortesia del blog d'en Kevin Spraggett, http://kevinspraggett.blogspot.com/

Demà s’espera una jornada més relaxada per aquells jugadors i acompanyants que passin el mati a Caldea.