xxviiiopen

Primeres sorpreses a l’Obert Internacional

La primera sorpresa del dia l’han rebut els jugadors agraciats amb el sorteig de 15 entrades oferides per Caldea. La sortida està programada pel proper dimecres 21 a les 09:30 hores, així que qualsevol jugador interessat que contacti amb l’organització.

Lazaro Bruzón (CUB) vs Pablo Almagro (ESP)

Lazaro Bruzón (CUB) vs Pablo Almagro (ESP)

Després de tant relax ha començat la tercera ronda de l’Obert, la primera amb resultats inesperats. La més sonada ha estat la derrota del búlgar Aleksander Delchev (número dos del torneig) que ha perdut enfront el jove mestre internacional francès Axel Delorme. La partida ha estat força complicada, i Delchev que conduïa les peces negres ha utilitzat una defensa Indobenoni on ha sacrificat una peça per dos peons i iniciativa. Les blanques però, s’han defensat correctament, i han acabat imposant la peça d’avantatge.

Axel Delorme (FRA)

Axel Delorme (FRA)

El mestre internacional rus Vasilij Gagarin també ha donat la sorpresa al vèncer amb les peces negres al gran mestre cubà Omar Almeida, un fort i experimentat jugador que tot just va guanyar el Circuit Català del 2009. La darrera victòria a càrrec d’un jugador teòricament inferior ha estat la del mestre FIDE francès Cedric Paci que ha vençut al mestre internacional d’Israel Dan Zoler.

Oscar de la Riva (AND) vs Martha L. Fierro (ECU)

Oscar de la Riva (AND) vs Martha L. Fierro (ECU)

Després de dues rondes sense gairebé cap, avui s’han produït set taules a la part alta del torneig. D’aquesta manera jugadors com Balogh (3r del rànquing), Paunovic (8è), Alsina (9è), Narciso (11è), De la Riva (13è), Milos Pavlovic (16è) i Jorge Cori (17è), han cedit mig punt despenjant-se lleugerament del grup capdavanter que queda format per dotze jugadors amb el 100% dels punts.

Margot Draillard (FRA) i Manuel Alberto (ANG) vs Alexey Sevenyuk (BLR)

Margot Draillard (FRA) i Manuel Alberto (ANG) vs Alexey Sevenyuk (BLR)

Pel que fa a la resta de jugadors locals, trobem a en Raül García amb dos punts després de la seva victòria d’avui davant el català Jordi Colomé, que li ha plantejat una Holandesa Leningrado que ha sabut controlar en tot moment fins materialitzar el seu avantatge posicional. Amb un punt i mig trobem Vicens Santamaria, que avui no ha pogut passar de les taules enfront l’espanyola Edda Beltrán, Joan Fernández i Esteve Mateu que han empatat a la partida que els enfrontava i Joan Moscoso que ha tret unes valuoses taules davant el jugador israelià Yonatan Levine, un jugador molt superior per ELO.

Francesc Rechi (AND)

Francesc Rechi (AND), president de la FEVA

També cal mencionar la victòria d’en Erlantz Marin, davant el català Jordi Blas. Un resultat meritós si tenim en compte que l’Erlantz ha passat uns quants anys sense disputar un torneig de nivell. Per acabar també s’ha de comentar les taules d’en Marc Obregón enfront un jugador amb rànquing internacional.

Touatia Brih (FRA)

Touatia Brih (FRA)

Un cop confirmades les altes i les baixes definitives, podem publicar les dades estadístiques d’aquest torneig.

 • 161 jugadors (138 homes i 23 dones)
 • 143 amb ELO FIDE
 • 16 grans mestres
 • 18 mestres internacionals
 • 1o mestres FIDE
 • 3 grans mestres femenines
 • 2 mestres internacionals femenines
 • 2 mestres FIDE femenines
 • 4 mestres catalans
 • 26 països representats
 • Mitjana d’ELO FIDE de 2112