Julio Granda campió del torneig, i primer jugador de la història que repeteix de forma consecutiva

El gran mestre peruà Julio Granda ha resultat un més que merescut guanyador d’aquesta trenta-tresena edició de l’Obert Internacional d’Andorra, amb 8 punts de 9 possibles.

Julio ha acabat el torneig per la porta gran, guanyant en la seva darrera partida, i per tant no ha hagut d’esperar als coeficients de desempat per saber si finalitzava en la primera posició. Amb les peces blanques, i començant la partida amb una obertura Larsen, ha vençut en una bona partida estratègica, i amb relativa facilitat, al gran mestre francès Adrien Demuth, jugador que no li havia de portar molts bon records ja que el va guanyar el 2014 conduint les peces negres. Avui la partida li ha servit per tornar el cop al seu rival, i de pas convertir-se en el primer jugador de la història del nostre open capaç d’aconseguir dues victòries consecutives. Sense cap mena de dubte, pel joc desplegat, una ‘performance’ per sobre dels 2800, un just campió.

20150726 Lliurament de premis

Julio Granda (PER)

Pel que fa la lluita pel segon lloc, cal destacar la competitivitat al llarg de tot el torneig dels germans ucraïnesos Vovk. Andrey, que va guanyar l’edició del 2013, ha recollit els fruits a l’energia desplegada a totes les partides per acabar en solitari en el segon lloc amb 7½ punts. Aquesta novena ronda l’ha enfrontat amb el gran mestre francès Thal Abergel. La partida ha estat complicada, però sempre favorable pels interessos del jugador ucraïnès, que un cop ha agafat una sòlida avantatge, ha collat el seu rival fins aconseguir el punt.

20150726 Lliurament de premis

Andrey Vovk (UKR)

Fins a quatre jugadors han quedat empatats amb 7 punts en el tercer lloc, aquí el coeficient de desempat ha resultat determinant afavorint Yuri Vovk, que ha estat el tercer jugador del podi, gràcies a la seva victòria d’avui davant el gran mestre francès Yannick Gozzoli. La seva partida ha estat precisament una de les més llargues de la jornada i no ha resultat gens fàcil, ja que malgrat disposar sempre d’un lleuger avantatge, la fèrria defensa del seu rival, ha fet que aconseguís la victòria quan aquest s’ha equivocat en els destrets de temps.

20150726 Lliurament de premis

Yuri Vovk (UKR)

L’altre jugador que ha arribat al grup de 7 punts gràcies a la victòria en la ronda final ha estat el número 4 del torneig, el gran mestre veneçolà Eduardo Iturrizaga, que ha superat amb les peces blanques el mestre internacional espanyol Joaquin Antoli.

Completen aquest grup els grans mestres Arthur Kogan (ISR) i Jean-Noel Riff (FRA), que han fet taules avui.

20150726 Lliurament de premis

Eduardo Iturrizaga (VEN)

A partir d’aquí un grup perseguidor de set jugadors amb 6½ punts, on destaca la presència del número u del torneig, Vladislav Tkachiev (FRA) que no ha pogut superar el seu compatriota Maxime Lagarde.

Amb 6 punts trobem el mestre FIDE català Joan Trepat, que ha estat l’únic jugador del torneig que ha aconseguit norma, en el seu cas de mestre internacional, i que dit sigui de pas ha realitzat una molt bona actuació.

20150726 Lliurament de premis

Joan Trepat (ESP)

Per part andorrana, dos jugadors han finalitzat amb 5 punts, Joan Fernández i Raül García. El coeficient de desempatat ha afavorit el primer que ha finalitzat en el lloc 54è, mentre que Raül ha estat el 68è. Amb 4½ trobem Francesc Rechi i Daniel José. Esteve Mateu, Valenti Riba i Ferran Gras amb 4. En Valentí, vigent campió juvenil d’Andorra, ha realitzat un molt bon torneig amb una ‘performance’ superior al seu ELO. Amb 3 punts, en Joan Moscoso, Benet Pantebre i Jaume Alcon, qui ha estat el millor jugador sub-10 del torneig.

20150726 Lliurament de premis

Anna Rudolf, lliurant les subscripcions a Chess 24

El lliurament de premis, que ha començat a les 16:00 hores a la mateixa sala de joc, ha estat realitzat per l’honorable Sra. Natàlia Cusnir, Consellera d’Educació, Joventut i Esports del comú de La Massana, l’honorable senyora Jael Pozo, consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del comú de La Massana, la Sra. Salut Torné, administradora de l’hotel Sant Gothard i el Sr. Francesc Rechi, president de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra.

20150726 WIM Mathilde Congiu

Mathilde Congiu (FRA)

Apart dels premis de la classificació general, també s’han donat els premis especials, per trams o edats. Els guanyadors han estat els següents:

Millor sub10: Jaume Alcón (AND)
Millor sub12: Or Globus (ISR)
Millor sub14: Max Gedajlovic (CAN)
Millor veterà: Evgenij Kalegin (RUS)

Segon fins-1849: Nicolas Aiglon (FRA)
Primer fins-1849: Leopold Attard (FRA)
Segon 1850-1999: Francisco Marcos (ESP)
Primer 1850-1999: Peter Davies (WLS)
Segon 2000-2149: Damien Caron (FRA)
Primer 2000-2149: Bertrand Grollemund (FRA)
Segon 2150-2299: Rafael Cortés (ESP)
Primer 2150-2299: Pierre Dubois (FRA)

20150726 Lliurament de premis

Jaume Alcón (AND)

Amb aquesta crònica ens acomiadem d’aquesta trenta-tresena edició del nostre Obert Internacional – Premi Hotel St. Gothard, agraint la col·laboració del nostre patrocinador, sense el qual no es podria realitzar aquesta competició.

També agraïm a tots els participants i acompanyants la seva presència, i esperem poder comptar amb ells en futures edicions.

Gràcies a tots !!!

20150726 Ronda 09 vista sala

Vista sala de joc

20150726 Lliurament de premis

Valentí Riba (AND)

20150726 Lliurament de premis

Joan Fernández (AND)