Debut triomfal de l’equip D a la Lliga Catalana

El nostre equip D format únicament per 4 integrants s’ha estrenat a la Lliga Catalana per equips i promet grans expectatives per la resta de la temporada.

La primera ronda s’ha jugat contra el Vallfogona B, un equip que, tot i tenir el quart taulell vacant, ha arribat al principat amb molta il·lusió i amor per aquest esport.

El primer taulell va ser dominat pel company Fran qui, jugant amb blanques amb l’obertura italiana, les dues parts van desenvolupar les seves peces amb precisió. Tot i això, a mesura que anava avançant la partida, el Fran va demostrar una gran comprensió posicional en desplegar un atac pel flanc de rei amb les peces de forma harmoniosa. Així doncs, després d’una sèrie d’intercanvis de peces i un sacrifici de peó ambiciós, les blanques van acorralar les negres, obligant-les a prendre decisions crítiques per intentar defensar la posició.

Finalment, la combinació tàctica va demostrar ser massa forta i el rei negre va quedar atrapat per les seves pròpies peces i sense recursos per evitar un mat imminent. Vista la situació, l’oponent va decidir abandonar.

El segon taulell va ser dominat per l’Alejandro qui, jugant amb negres contra una obertura poc convencional, va optar per un desenvolupament sòlid de les peces, centrant-se a controlar el centre i protegir el seu rei. La partida es va traslladar cap a un terreny tàctic on ambdós jugadors cercaven oportunitats per desequilibrar la posició.

El nostre company, conscient de les debilitats de la defensa enemiga, va apuntar directament al cor de les blanques amb un moviment de Dama, les quals, malgrat els intents de resistir, la iniciativa de les negres era massa aclaparadora. La coordinació de les peces negres va sentenciar el destí de la partida amb un mat de Dama sostinguda pel cavall.

El tercer taulell va ser dominat per la Yaiza qui, jugant amb blanques l’obertura escocesa, però amb alguns moviments poc convencionals, va desencadenar una sèrie d’esdeveniments que van portar a un joc força tàctic.

La ruptura que es va dur a terme al centre per part de les negres, van deixar forats que van ser hàbilment explotats per les blanques. La seqüència decisiva va començar amb un doblament de Torre i Dama, a la columna on se situava el rei negre, atacant l’enroc, les negres van intentar resistir portant la seva Dama a la defensa, però situant-la a una casella que va permetre a la nostra companya fer un atac doble amb escac.

Així doncs, amb el futur que veia el rei de les negres, exposat i sense Dama, l’oponent va decidir abandonar.

Tot i que el quart taulell va quedar vacant a causa de l’absència d’un jugador per part de l’equip rival, no s’ha de subestimar el rol crucial que va exercici el nostre company Rafa qui, tot i no haver participat activament aquesta ronda, el seu suport moral va ser essencial per l’èxit general de l’equip.

Amb aquest triomf, la confiança s’ha estès per l’equip i esperen, amb una mica de neguit, els pròxims enfrontaments.

 

  ANDORRA D   4 – 0   VALLFOGONA B
1 Lamotte, Joan F. 1700 1 – 0 1401 Bergé, Jose M.
2 Molero, Alejandro 1700 1 – 0 1344 Cocilovo, Guillermina
3 Cano, Yaiza 1700 1 – 0 1223 Parramon, Rut
4 Rodriguez, Rafael 1700 1 – 0 Vacant
Yaiza Cano Duarte

Yaiza Cano Duarte

Delegat GEVA-CEA D

20240121 GEVA-CEA D vs Vallfogona B

GEVA-CEA D vs Vallfogona B

20240121 GEVA-CEA D vs Vallfogona B

GEVA-CEA D vs Vallfogona B