Clara derrota enfront el potent Platja d’Aro

Aquest cap de setmana ha començat la temporada pel GEVA-CEA així aquest dissabte 20 de gener ha donat inici la Lliga Catalana on els clubs del Principat presenten 4 equips en quatre categories el que implica que cada setmana s’hagin de mobilitzar 32 jugadors per encarar els encontres.

El GEVA-CEA A ha debutat a casa enfront el fort equip del Platja d’Aro que enguany s’ha reforçat considerablement amb diversos grans mestres, entre ells el gran mestre Alexey Sarana que juga sota bandera sèrbia i que és el vigent campió d’Europa individual al vèncer el torneig celebrat a Vrnjacka Banja (Sèrbia).

De fet era molt difícil preveure els jugadors de l’equip rival i tenint en compte el desplaçament fins Andorra es podia preveure alguna baixa, però el cert és que l’equip desplaçat era molt potent, sobretot en els primers taulers i per tant ja es preveia un encontre molt complicat.

Tot i així el matx ha començat molt igualat. Les dues primeres partides en acabar han estat les taules en els taulers 5è i 7è. En Josep Mª Ribera signava l’empat en una posició força bloquejada enfront un bon conegut, el gran mestre de Mònaco Amir Bagheri, un jugador habitual en els Campionats dels Petits Estats i que va defensar el primer tauler del seu país en la darrera edició celebrada a Jersey on precisament Andorra fou campiona.

En Joel Visa tampoc tenia una posició per desequilibrar davant el mestre FIDE Carlos Salgado i les taules eren el resultat previsible.

Les dues següents partides van acabar amb el mateix resultat. En el tercer tauler en Felipe Porras les signava davant el gran mestre Ibragim Khamrakulov i el mateix passava en el quart on en Serni Ribera ho feia davant el mestre internacional Harutyun Barseghyan. El cert és que ambdues partides van estar sempre igualades i cap dels jugadors va poder desequilibrar la posició un cop sortits de l’obertura.

A partir d’aquí tot es va complicar. Quan el matx semblava més o menys incert, es van començar a produir els errors entre els jugadors del Principat. Oscar de la Riva en el primer tauler desaprofitava una posició sòlida que semblava acabaria en taules i un error de càlcul el va condemnar. El seu rival, el gran mestre Alexey Sarana un cop disposava d’avantatge ja no va donar cap opció al jugador andorrà.

En el sisè tauler el debutant Dani Shatko desaprofitava una molt bona posició enfront el mestre FIDE Gennady Kozlov. Si amb les peces negres hagués trobat la millor opció pels seus interessos el jugador del Platja d’Aro hauria tingut molts problemes. Malauradament no va ser així i es va acabar enduent el punt.

En Rafael González en una posició igualada va triar un pla erroni amb ruptura al flanc de dama. Això va permetre el seu rival prendre la iniciativa i quan havia de trobar la millor defensa el jugador del GEVA-CEA cometia una greu errada que les blanques van aprofitar amb un cop tàctic amagat per guanyar material i la partida. Poc després en Sergi Pham en el 9è tauler perdia per temps en una posició igualada on havia desaprofitat un clar avantatge en el mig joc.

Amb un resultat en contra de 2-6 les dues darreres partides eren intranscendents per resultat global, però ambdues eren favorables als jugadors de l’equip visitant. En el darrer tauler en Marc González va poder treure taules en una posició inferior on la seva rival, la mestre FIDE Anastasia Chigaeva, molt apurada de temps, no era capaç de rematar conformant-se amb la repetició de jugades.

Així la última partida en finalitzar fou la del segon tauler. En Jordi Fluvià va oposar una forta resistència davant el gran mestre Maksim Chigaev davant el qual va tenir bones opcions, ja que sortint de les complicacions no va saber aprofitar el joc imprecís del jugador nacionalitzat espanyol. Finalment aquest sí que va saber aprofitar l’errada del nostre jugador per arribar a un final tècnicament guanyat on es va imposar amb facilitat.

Resultat negatiu per arrencar la temporada, però dins de tot cal quedar-nos amb la lluita presentada en especial si tenim en compte el nivell de l’equip rival. El proper dissabte, 27 de gener, toca desplaçar-se a Barcelona per enfrontar-nos davant els nostres amics del Foment Martinenc.

 

  ANDORRA   2½ – 7½   PLATJA D’ARO
1 De la Riva, Oscar 2523 GM 0 – 1 2688 GM Sarana, Alexey
2 Fluvià, Jordi 2492 MI 0 – 1 2621 GM Chigaev, Maksim
3 Porras, Felipe 2443 MF ½-½ 2486 GM Khamrakulov, Ibragim
4 Ribera, Serni 2429 MF ½-½ 2430 MI Barseghyan, Harutyun
5 Ribera, Josep Mª 2306 CM ½-½ 2396 GM Bagheri, Amir
6 Shatko, Danil 2335 MC 0 – 1 2424 MF Kozlov, Gennady
7 Visa, Joel 2306 MF ½-½ 2351 MF Salgado, Carles
8 González, Rafael 2301 MF 0 – 1 2277 Juan, Marc
9 Pham, Sergi 2252 MC 0 – 1 2267 MC Nadal, Ricard
10 González, Marc 2252 MC ½-½ 2106 wFM Chigaeva, Anastasia
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20240120 GEVA-CEA vs Platja d'Aro

GEVA-CEA vs Platja d'Aro

20240120 GEVA-CEA vs Platja d'Aro

GEVA-CEA vs Platja d'Aro

20240120 GEVA-CEA vs Platja d'Aro

GEVA-CEA vs Platja d'Aro

20240120 GEVA-CEA vs Platja d'Aro

GEVA-CEA vs Platja d'Aro