Clara victòria per començar la temporada

Aquest diumenge 21 de gener el GEVA-CEA B jugava la primera jornada de la Lliga Catalana. Després de que la temporada anterior mantingués còmodament la categoria a Segona Divisió, tenint opcions fins i tot a pujar a Primera Divisió, l’equip, molt motivat i amb moltes ganes de repetir els resultats anteriors, s’enfrontava al Vallfogona de Balaguer al local social del GEVA.

Viatjar a Andorra no es fàcil per alguns equips sobretot amb pocs jugadors. El Vallfogona va patir moltes baixes de jugadors titulars del primer equip, així doncs no van portar l’equip més competitiu tot i així als escacs ja se sap que totes les partides s’han de jugar. A tots els taulers excepte el primer, la diferència d’ELO afavoria a l’equip local.

Al primer tauler, el Cristofer acceptava unes taules tot just mitja hora després de començar la partida, després de que es canviessin les dames i arribar a un «prefinal» molt igualat, el Cristofer va acceptar les taules proposades pel seu rival.

Al segon tauler, l’Esteve va tenir una partida on semblava que estava dominant, de fet amb un minut en el rellotge no va poder veure una combinació complicada que li donava el punt i finalment la partida va acabar en taules.

Al tercer tauler l’Andrea Henderson que debutava amb el GEVA-CEA, va tenir una partida molt sòlida on després de canviar gairebé totes les peces i arribar a un final amb dames i alfils de diferent color, les taules semblaven ser el resultat més probable però una errada greu en el destret de temps va fer que perdés l’alfil i així doncs la partida.

Al quart tauler, El Marc Morente va jugar molt bona partida arribant a un final de torre i alfil contra torre i cavall, amb les peces molt més actives que el seu rival va poder guanyar material i endur-se la victòria.

Al cinquè tauler, el Paco va dominar la seva rival des del principi, va anar col·locant bé les peces fins que va arribar el moment de sacrificar una peça per guanyar material, amb qualitat de més i una posició dominant on la seva rival no tenia cap tipus de contra-joc, va acabar guanyant el punt.

Al sisè tauler, la Júlia Muratet va jugar una partida molt complicada on el seu rival va sacrificar per intentar aprofitar la situació del rei de la Júlia que encara no havia enrocat el que va fer que la Júlia tingués dos peces a canvi de quatre peons, poc després va haver de tornar material quedant finalment amb un alfil contra dos peons, el que va ser suficient per guanyar la partida tot i no ser tant fàcil com podria semblar.

Al setè tauler l’Eric Casanovas va aprofitar una errada del seu rival per guanyar un peó amb una combinació, poc després va guanyar un segon peó pel que el seu rival va decidir abandonar ja que dos peons passats i lligats en el final de la partida són gairebé imparables.

Al vuitè tauler, el Josep María Montraveta es quedava amb peó de més però el seu rival atacava pel flanc de rei on el rei del jugador andorrà no estava del tot segur, el Montraveta va neutralitzar molt bé la iniciativa del seu rival per arribar a un final on va jugar molt precís i va acabar guanyant.

Al novè tauler, el David Sinfreu va aprofitar una errada del seu rival per guanyar material, tot i els esforços del seu rival per aguantar la partida, el David no va perdre la concentració jugant molt precís tota la partida i no donant cap opció al seu rival.

Al desè tauler, l’Alexandra Muratet també aprofitava les errades del seu rival per guanyar material, igual que la resta de jugadors, tot i tenir la partida guanyada no va perdre la concentració en cap moment fins que va fer l’escac i mat i es que els nostres jugadors es prenen al peu de la lletra la frase »una partida guanyada encara s’ha de guanyar».

Bona victòria del GEVA-CEA B que comença amb molt bones sensacions la Lliga. La segona jornada serà el diumenge 28 de gener on el filial andorrà visitarà al Mollerussa.

  ANDORRA B   8 – 2   VALLFOGONA
1 Luke, Cristofer 2213 CM ½-½ 2239 MC Monell, David
2 Mateu, Esteve 2202 ½-½ 2066 Parramon, Jaime
3 Henderson, Andrea 2109 wMF 0 – 1 2029 Martí, Aleix
4 Morente, Marc 2018 1 – 0 1954 Solani, Joel
5 Rechi, Francesc 2015 1 – 0 1942 Montoliu, Imma
6 Muratet, Júlia 1989 1 – 0 1880 Bergé, Pau
7 Casanovas, Eric 1950 1 – 0 1752 López, Oscar
8 Montraveta Josep Mª 1940 1 – 0 1746 Roca, Francesc
9 Sinfreu, David 1931 1 – 0 1733 Rubies, Antonio
10 Muratet, Alexandra 1925 1 – 0 1709 Rubies, Antoni
Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA

20240121 GEVA-CEA B vs Vallfogona

GEVA-CEA B vs Vallfogona

20240121 GEVA-CEA B vs Vallfogona

GEVA-CEA B vs Vallfogona

20240121 GEVA-CEA B vs Vallfogona

GEVA-CEA B vs Vallfogona

20240121 GEVA-CEA B vs Vallfogona

GEVA-CEA B vs Vallfogona