Esteve Mateu campió i Andria Ercoli 9è!

Aquest diumenge 24 de setembre s’ha jugar el torneig d’escacs de ràpides (5 minuts), i de sub-14 (10 minuts) a Berga, en marc de la Fira de Santa Tecla; organitzat pel Club d’Escacs del Berguedà.

L’esdeveniment ha estat un èxit participatiu, arribant pràcticament al límits d’inscripcions de 80 jugadors, repartits en 19 jugadors en el torneig sub-14 i més de 50 jugadors en la categoria general; incloent 3 representants del principat.

El ritme de joc de 5 minuts sense increment trenca una mica amb les dinàmiques d’altres competicions blitz, fent en aquest cas que la gestió del temps prengui una dimensió encara més important. En aquest escenari, el jugador andorrà Esteve Mateu s’ha imposat de forma clara amb un ple de 9 victòries; demostrant ser un jugador perillós a ritmes ràpids.

El podi l’ha completat en segona posició, en solitari amb 7.5 punts, Rafael Girbes, jugador del Sant Feliu; i en tercera posició el jugador del Cardona David Lorca, amb 6.5 punts. Els altres dos jugadors amb 6.5 punts han estat Joan Garriga (C.E. Berguedà) i Hugo Uber (C.E. Valls); dues joves promeses dels escacs catalans que han preferit jugar el torneig obert enlloc del sub-14.

Entre altres jugadors sub-14 que han preferint el repte de la categoria oberta, hi ha el representant del principat Andria Ercoli, qui segueix amb la seva dinàmica de bons resultats demostrant el seu progrés torneig a torneig. En el seu cas ha aconseguit 6 punts, entrant en el grup del sisè al desè classificat, quedant novè per desempats. Aquesta actuació li ha servit per endur-se el premi a millor jugador del tram d’Elo per sota 1700.

Tanca la representació andorrana Jean Paul Ercoli, amb una altra bona actuació tot i no jugar competicions de forma habitual; amb 5 punts i en 20ena posició, entrant el del grup del 17è al 26è.

Per acabar agrair al Club d’Escacs del Berguedà el tracte rebut i recordar que tenen les portes obertes a tothom els divendres de 18h a 20h, i també promocionar la iniciativa del Grup Amics dels Escacs de Berga, una colla de jugadors que es reuneixen pràcticament a diari amb ganes d’incentivar la pràctica dels escacs a tothom que vulgui.

En els enllaços següents podeu trobar tota la informació:

Club Escacs Berguedà
Galeria de fotografies a Flickr

20230924 Berga

Vista del torneig

20230924 Berga

Andria Ercoli

20230924 Berga

Vista del torneig

20230924 Berga

Jean-Paul Ercoli

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA