Participació andorrana als oberts d’Osona i Vallfogona.

El darrer cap de setmana, els dies 17 i 18 de setembre, diversos jugadors del Principat es van animar a participar en el tornejos oberts de l’Escola d’Escacs d’Osona i Vallfogona de Balaguer.

Per una banda, dissabte la família Alcón Llosada va prendre part en el IV Open Internacional d’Escacs Ràpids de l’Escola d’Escacs d’Osona a Vic. El torneig tenia un nivell considerable amb la participació de dos grans mestres, quatre mestres internacionals i un mestre FIDE.

El guanyador final fou el gran mestre armeni Karen Movzsizian amb 7½ punts, seguit per un grup de sis jugadors amb 6½. Pel que fa als nostres jugadors, que és la part que més ens interessa, cal destacar el gran torneig d’en Jaume Alcón Llosada que va finalitzar en el 24è lloc amb 5 punts. Va finalitzar segon del Tram F així com millor jugador sub10.

En Àlex Alcón Llosada va acabar amb 3½ punts, obtenint per la seva banda el premi com a millor jugador sub14. L’Alfred Alcón no va tenir un bon torneig i va obtenir només un punt.

Diumenge la participació a Vallfogona de Balaguer fou més nombrosa, ja que a la citada família Alcón es va afegir la família Ribera i també en Juan Guerra. Aquest torneig va presentar una nombrosa participació de jugadors titulats, entre ells cinc grans mestres, set mestres internacionals i set mestres FIDE.

El mestre internacional espanyol Lázaro Lorenzo de la Riva, amb 7½ punts, fou el guanyador en solitari, perseguit per set jugadors que van acabar amb set punts. El millor jugador del Principat, en aquest cas, fou en Josep Ribera Baztán amb 5½ punts i 27è de la classificació general. Amb la mateixa puntuació i en el lloc 30è va acabar en Juan Guerra.

Els més joves no van tenir en aquesta ocasió una actuació tant destacada, però en qualsevol cas la seva participació es pot considerar com a molt profitosa per la seva evolució i millora. Així en Àlex Alcón Llosada va fer 3½ punts, en Josep Maria i en Serni Ribera Veganzones 3 punts i en Jaume Alcón Llosada, que segurament va acusar el cansament del dia anterior, va acabar amb 2½.

20160917 Vic

Jaume Alcón Llosada, 2n Tram F i primer sub10

20160917 Vic

Àlex Alcón Llosada, primer sub14